Το Sani Festival 2016 φιλοξενεί τον Michael Wollny και το τρίο του, οι οποίοι θα παρουσιάσουν το Nachtfahrten, την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016, στο Λόφο της Σάνης.

O Michael Wollny γεννήθηκε το 1978 στο Schweinfurt και σήμερα είναι ένας διεθνώς επιτυχημένος πιανίστας της τζαζ, μουσικός εφευρέτης και αντισυμβατικός στοχαστής. Σήμα κατατεθέν του είναι το απρόβλεπτο, η αναζήτηση για το ανήκουστο, το θάρρος ν’ αφιερώνει τον εαυτό του στην κάθε στιγμή και να κάνει τον απρόβλεπτο ήχο ν’ ακούγεται αυτονόητος (FAZ). Στο έργο του «Nachtfahrten», που πρόκειται να παρουσιάσει στην αποκλειστική του συναυλία στο λόφο της Σάνης, εισάγει μερικές «δηλητηριασμένες», μείζονες συγχορδίες, που επιτρέπουν να λάμψει ανάμεσά τους μια αβεβαιότητα.

Μια πιθανή πηγή έμπνευσης του εν λόγω project είναι η μουσική του Chris Beier, μαζι με τον οποίο ο Wollny σπούδασε στο Ωδείο του Wurzburg. Εκείνη την εποχή ο Beier είχε αρχίσει να υποφέρει από εστιακή δυστονία, και το παίξιμό του έγινε αισθητά διστακτικό και αποσπασματικό, αλλά την ίδια στιγμή διάφανο και απίστευτα έντονο. «Ανακάλυψα ότι ο τρόπος που έπαιζε είχε σοβαρές συνέπειες για εμένα», αναφέρει ο Wollny, και αυτή η μέθοδος της έντονης «καθόδου» διακρίνεται στο «Nachtfahrten» από την πρώτη νότα μέχρι την τελευταία.

LINE UP

Michael Wollny  – πιάνο
Eric Schaefer – ντραμς
Christian Weber –  κοντραμπάσο

WEBSITE http://michaelwollny.com