Το βιβλίο Να το πάρει το ποτάμι; της Χριστίνας Φραγκεσκάκη από τις εκδόσεις Κέρδος σε εικονογράφηση της Ελίζας Βαβούρη, τιμήθηκε με το Βραβείο «Πηνελόπη Μαξίμου» του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Μια καρδιά χτυπά. H κυρία Συμέλη και τα παιδιά ψάχνουν να τη βρουν. Στην αναζήτησή τους αυτή, θα μυηθούν στα άδυτα μιας βιβλιοθήκης, στα μυστικά των βιβλίων της. Θα γνωρίσουν τις χαρές και τις χάρες του έντυπου λόγου.  Μαζί θα γίνουν γεωγράφοι, εξερευνητές, στιχουργοί, καρδιολόγοι και ποιητές. Μα πάνω απ` όλα  θα γίνουν ταξιδευτές. Στο μαγικό κόσμο των σελίδων και των λέξεων.

Θα τη βρουν τελικά την καρδιά; Πώς χτυπά; Πού χτυπά;

Ένα βιβλίο για το θαυμαστό κόσμο της βιβλιοθήκης και το παιχνίδι της ανάγνωσης.

Για μικρούς και μεγάλους.

Η Χριστίνα Φραγκεσκάκη γεννήθηκε στη Ρόδο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εξειδικεύτηκε στη Συμβουλευτική και στον Προσανατολισμό στην εκπαίδευση.

Από το 2002 άρχισε να μελετά και να αφηγείται ιστορίες προφορικής παράδοσης απ’ όλο τον κόσμο. Ξεκίνησε με την ομάδα αφήγησης «Το κουβάρι με τα παραμύθια» και συνεχίζει μέχρι σήμερα να μοιράζεται τις ιστορίες που αγαπά με μικρούς και μεγάλους.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Το 2012 το βιβλίο της Η Ορτανσία φυλάει τα μυστικά (εκδόσεις Κέδρος, 2011), με ζωγραφιές της Ντανιέλας Σταματιάδη, τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου.

Από τις εκδόσεις Αρμός κυκλοφορεί το βιβλίο της Σαν ψέματα με ζωγραφιές του Αλέξη Κυριτσόπουλου και από τις εκδόσεις Πατάκη το βιβλίο Μαρλά, η μάνα των παραμυθιών με ζωγραφιές της Κατερίνας Χαδουλού, ενώ είναι υπό έκδοση το Άμπερ φάμπερ βγε με ζωγραφιές της Μάριας Μπαχά.