Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί η σειρά «Μυθολογία-Πρώτη γνωριμία» των Κατερίνας Μουρίκη & Ιωάννας Κυρίτση Τζιώτη σε εικονογράφηση του Νέστορα Ξουρή.

Η σειρά «Μυθολογία-Πρώτη γνωριμία» απευθύνεται σε παιδιά νηπιακής –προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.

Γνωστά θέματα της Ελληνικής Μυθολογίας ντυμένα με τη μελωδία του προσεγμένου στίχου, την ανάλαφρη γραφή και το χιούμορ, γίνονται κατανοητά και  αφομοιώσιμα από τις παραπάνω ηλικιακές ομάδες.

Βαθύτερος στόχος αυτής της σειράς είναι η  ενθουσιώδης επαφή του παιδιού με τους αρχαίους Ελληνικούς μύθους. Ο ενθουσιασμός, η έκπληξη και η  απόλαυση  των κειμένων είναι ο προάγγελος και προθάλαμος της  γνώσης.

Το μέτρο και η ομοιοκαταληξία  δίνουν στο κείμενο την απαιτούμενη δυναμική για να αποτυπωθεί ανεξίτηλα στη μνήμη του. 

Με γνώμονα τα παραπάνω ευελπιστούμε η σειρά «Μυθολογία-Πρώτη γνωριμία» να αποδειχθεί για τους αυριανούς ενήλικες η μαγιά της γνώσης των αθάνατων αρχαίων ελληνικών μύθων. 

Τρωικός πόλεμος: Ο πόλεμος που ξέσπασε για τα μάτια της Ωραίας Ελένης, γραμμένος με ευρηματικούς στίχους και πολύ χιούμορ. Κάτω από τα τείχη της  Τροίας,  θα γνωρίσετε τα πρωτοπαλίκαρα  των Αχαιών και των Τρώων. Θα παρακολουθήσετε  τις σκληρές σώμα με σώμα μάχες τους, ως τη στιγμή που μια πονηριά των Αχαιών θα τους δώσει τη νίκη, αν φυσικά μπορεί να υπάρχει νίκη σε ένα πόλεμο.

Ο Νέστορας Ξουρής με τις ζωντανές του ζωγραφιές δίνει μια μαγευτική διάσταση στο κείμενο.

Οδυσσέας: H περιπλάνηση του βασιλιά Οδυσσέα ως το νησί του, με στίχους που σίγουρα θα αγαπηθούν από  μικρούς και μεγάλους. Ο μυθικός ήρωας,  παρασύροντας σας  στο ταξίδι της επιστροφής του από την Τροία στην Ιθάκη, θα σας μπλέξει σε απίθανες παγίδες, σε τρομερά εμπόδια. Πως θα ξεπεραστούν; Μα φυσικά με την απαράμιλλη  εξυπνάδα του.

Θησέας:Ένα βιβλίο με τα απίθανα κατορθώματα του Θησέα.  Η επικίνδυνη αποστολή του στην Κρήτη για να αντιμετωπίσει τον Μινώταυρο. Ο  στίχος, εύθυμος και  σκανταλιάρης, θα αγαπηθεί από  όλους.  Κάθε παιδί που θα διαβάσει αυτές τι ιστορίες θα τις θυμάται για όλη του τη ζωή.


Η σειρά κυκλοφορεί και στα Αγγλικά.