Ο μουσικός κόσμος της Γαλλίας θα ζωντανέψει για δυο βραδιές μέσα από τους γνωστούς θρυλικούς μύθους της χώρας, οι οποίοι θα αναβιωθούν με μια μαγευτική αφήγηση συνδεία μουσικής. Ο γνωστός παραμυθάς Στέλιος Πελασγός, έρχεται για δεύτερο, καλεσμένος της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, να ταξιδέψει στον παραμυθένιο κόσμο του όσους, ανεξαρτήτως ηλικίας, μπορούν να ακούν σαν παιδιά.

Ανοίξτε τα χέρια. Γίνονται φτερά με τον ψίθυρο του παραμυθά. Η μουσική φυσά και μας σηκώνει ψηλά. Πότε αεράκι και πότε θύελλα μας ταξιδεύει μακριά. Δεύτερο ταξίδι φυσά προς τη Μεσόγειο με τα ελληνικά καράβια που φέρνουν έναν μικρούλη Ίωνα μουσικό και μια μικροσκοπική ύδραυλο. Φτάνει στην Μασσαλία, ανεβαίνει τον ποταμό Ροδανό και αδελφώνεται με τον κατεργάρη Γκυνιόλ στην Λυών, ταξιδεύει στον Λίγηρα και χώνεται στην μεγάλη ορχήστρα στα παλάτια του Βασιλιά Ήλιου με ένα άτακτο ακορντεόν και κάνει τα ποτήρια και τα πιρούνια να χορεύουν.

Συντελεστές:

Δραματουργία-Αφήγηση Στέλιος Πελασγός
Συμμετέχουν οι μουσικοί (με αλφαβητική σειρά):
Λήδα Ανέστη (τσέλο), Αλέξανδρος Ζαχαριάκης (πιάνο), Όλγα Καλογριάδου (κιθάρα), Δήμητρα Μαντζουράτου (πιάνο), Φρέντυ Παπακυριάκου (τσέλο), Μαργαρίτα Σέμση (φωνή), Γκαμπριέλα Σπανό (φλάουτο), Μαριλένα Σπάχη (πιάνο)
Μουσική επιμέλεια Ελένη Μητσιάκη