Το Post Scriptum είναι ένα θεατροποιημένο αναλόγιο με θέμα το γεγονός και το βίωμα της αρπαγής και της απουσίας.

Τρεις ηθοποιοί, η Ιωάννα Παππά, ο Άλκης Παναγιωτίδης και ο Αντρέας Μαντάς, απαγγέλουν το πρωτότυπο, ειδικά γραμμένο για την παράσταση κείμενο, με λόγο συμβολικό, που εμπνέεται από τα Αρχέτυπα και βρίσκει την έμπνευσή του σε σύμβολα αρχαία αλλά και νεωτερικά, θίγοντας θέματα πανανθρώπινα και άχρονα, όπως τον πόνο της απώλειας, την αλλοτρίωση, τη μοναξιά, τη λύτρωση του ονείρου. Σαν να πραγματοποιούν μια σεάνς στο σήμερα, στέλνοντας με την αφήγησή τους το νήμα της ιστορίας ταυτόχρονα στο παρελθόν και το μέλλον.

Απέναντί τους, αντικριστά, συνοδεύουν μουσικά την αφήγηση ο θρύλος της βρετανικής σκηνής, μπασίστας, συνθέτης και παραγωγός, Jah Wobble μαζί με τους Tian, το σχήμα παραδοσιακής κινεζικής μουσικής που έχουν δημιουργήσει οι γιοι του John & Charlie Wardle. Κι ενώ οι θεατές παρακολουθούν όρθιοι στο χώρο που δημιουργούν ανάμεσά τους οι καλλιτέχνες, αθέατο παίζεται το ΞΥΛΙΚΙ, το αρχαίο παιδικό παιχνίδι που έδωσε το όνομά του στη δράση. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που ένας τόσο σημαντικός καλλιτέχνης της διεθνούς σκηνής, όπως είναι ο Jah Wobble, συμμετέχει σε θεατρική παράσταση παίζοντας ζωντανά πρωτότυπη μουσική.

Ταυτότητα παράστασης

Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Κείμενο: Αντρέας Μαντάς
Επιμέλεια πρωτότυπου κειμένου: Τίνα Παππά
Πρωτότυπη μουσική: Jah Wobble
Σχεδιασμός φωτισμού: Τάσος Παλαιορούτας
Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρία Καραγιαννάκη / Chase The Cut
Ενδυματολόγος: Νίκη Παγιατάκη
Φωτογραφίες παράστασης: Αλέξανδρος Λαμπροβασίλης
Ενδύματα: Parthenis
Οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής: Amor Omnia Productions
Επικοινωνία: Τίνα Παππά
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Ιωάννα Παππά, Άλκης Παναγιωτίδης και Αντρέας Μαντάς
και ζωντανά επί σκηνής οι μουσικοί Jah Wobble & Tian. Τέλος, ακούγονται ηχογραφημένα θραύσματα ποίησης του Αμερικανού Jerome Rothenberg από τον Gary Farmer, γνωστού από την ταινία του Jim Jarmusch «Ο Νεκρός».

Μια παραγωγή της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Διάρκεια: 60′

Μυστήριο 93 Ξυλίκι | Επόμενες δράσεις

Σεπτέμβριος – Eco-Culture Festival

Ο αρχιτέκτονας Γιώργος Τριανταφύλλου θα διερευνήσει την επίδραση του χρόνου στη σύλληψη και κατασκευή κτισμάτων, τονίζοντας ομοιότητες αρχετύπων, όπως είναι τα αυτοσχέδια μαντριά, με επιτεύγματα της μοντέρνας αρχιτεκτονικής, επηρεασμένα από τα αρχέτυπα.

Επιπλέον, ο γιατρός Γιώργος Θεοχάρης θα παρουσιάσει ομιλία με θέμα τη διαδρομή της ίασης από την αρχαιότητα έως τις σημερινές θεραπευτικές πρακτικές και την αφηγηματική ιατρική.

Διαβάστε επίσης:

2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης: Τι θα δούμε στη φετινή διοργάνωση