Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν το βιβλίο αστυνομικό μυθιστόρημα του Αργύρη Παυλιώτη με τίτλο “Μυστική οργάνωση Τετρακτύς”.

 

Το βιβλίο:

Ο γνωστός σαλονικιός ποινικολόγος-ντετέκτιβ Ανδρέας Αναγνώστου αναλαμβάνει να εξιχνιάσει την εξαφάνιση της Ελένης, κόρης παλιού του φίλου. Πολύ σύντομα διαπιστώνει πως έμπλεξε με την πιο δύσκολη, πιο σημαντική, πιο μυστηριώδη και πιο επικίνδυνη υπόθεση της καριέρας του. Δύσκολη, γιατί πολλοί πριν από αυτόν προσπάθησαν ανεπιτυχώς να την εξιχνιάσουν. Σημαντική, γιατί η εξαφανισμένη έχει στην κατοχή της ένα ντοκουμέντο που «αξίζει πολλά», καθώς μπορεί να εξοντώσει σημαντικό πολιτικό πρόσωπο. Μυστηριώδης γιατί στον δρόμο του εμπλέκονται: η ρώσικη μαφία της Θεσσαλονίκης∙ μια πανίσχυρη σέκτα με ρίζες στο Βυζάντιο που σχεδόν προκαθορίζει τις τύχες της χώρας∙ μια νεότερη σέκτα που αντιμάχεται την πρώτη και μια ΜΚΟ, η ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ, που έχει εξελιχθεί σε μυστική οργάνωση κατά τα πρότυπα των Πυθαγορείων και φιλοδοξεί να παίξει και πολιτικό ρόλο. Επικίνδυνη, γιατί οι εμπλεκόμενοι, προκειμένου να αποκτήσουν το πολύτιμο ντοκουμέντο δολοφονούν εύκολα και άγρια.Έντονα πάθη, ανεξέλεγκτη ματαιοδοξία, άλογες συμπεριφορές, ασύλληπτες δολοπλοκίες, προδομένοι έρωτες, ύβρις, άτη, με φόντο μια τρισάθλια χωματερή σε ακτή του Θερμαϊκού, ρεαλιστική εικόνα αλλά και αποκρουστικό σύμβολο της ρημαγμένης και παρηκμασμένης πατρίδας.

 

Ο συγγραφέας:

Ο Αργύρης Παυλιώτης γεννήθηκε στο Ακραίφνιο της Βοιωτίας, ζει στη Θεσσαλονίκη και εργάστηκε στην ιδιωτική εκπαίδευση. Έχουν εκδοθεί δεκατέσσερα λογοτεχνικά του βιβλία, από τα οποία τα εννέα είναι αστυνομικά. Συμμετέχει σε τρεις συλλογικούς τόμους με αστυνομικά διηγήματα, ενώ καινούργια του αστυνομικά διηγήματα είναι αναρτημένα στο blog της ΕΛΣΑΛ (Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας), της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος.

 

Σειρά: Ελληνική πεζογραφία

Υπεύθυνη σειράς: Ελένη Μπούρα

Καλλιτεχνικός σχεδιασμός: Βάσω Αβραμοπούλου / A4 Art design