Από τις εκδόσεις Bell κυκλοφορεί το βιβλίο Μυστικά στον Τάφο της Tami Hoag σε μετάφραση της Παλμύρας Ισμυρίδου.

Mια από τις σημαντικότερες συγγραφείς στο χώρο του αστυνομικού μυθιστορήματος, «ένα από τα πιο δυνατά ονόματα στο χώρο του σασπένς» (People),  η Τάμι Χόαγκ, επιστρέφει με ένα γρήγορο, σκοτεινό και ανατρεπτικό μυθιστόρημα που θα σας κόψει την ανάσα.

Στο Μυστικά στον Τάφο βρισκόμαστε στο 1986 και συναντάμε τους χαρακτήρες του προηγούμενου βιβλίου της Χόαγκ, Πιο Βαθιά κι απ’ τους Νεκρούς, τον ερευνητή του FBI Βινς Λεόνε και τη σύζυγό του Ανν, να προσπαθούν να επιλύσουν μια μυστηριώδη υπόθεση η οποία καλύπτεται από ένα πέπλο μυστικών, αλλά και ψεμάτων.     

Μια μητέρα δολοφονείται. Η καρδιά ενός παιδιού ραγίζει. Μόνο μια γυναίκα μπορεί ν’ αποκαλύψει την αλήθεια.

Ένα ανατριχιαστικό τηλεφώνημα κινητοποιεί την Άμεση Δράση: «Ο μπαμπάς μου χτύπησε τη μαμά μου», λέει μια παιδική φωνή. Η Μαρίσα Φόρνταμ βρίσκεται βάναυσα δολοφονημένη, με την τετράχρονη κόρη της, τη Χέιλι, να ακουμπάει το κεφαλάκι της στο ματωμένο στήθος της μητέρας της.

Με μια τέτοια συγκλονιστική μαρτυρία, η εύρεση του δράστη θα έπρεπε να είναι παιχνίδι. Ωστόσο, κανείς δε γνωρίζει ποιος είναι ο πατέρας της Χέιλι και η ίδια δεν πρόκειται να μιλήσει γι’ αυτόν. Η Ανν Λεόνε, δικαστική συμπαραστάτρια παιδιών, συνειδητοποιεί πως πίσω από αυτή την ιστορία κρύβονται πολλά μυστικά. Περισσότερα απ’ όσα θα μπορούσε κανείς να φανταστεί. 

Η Ανν, ο σύζυγός της ο Βινς, πράκτορας της Μονάδας Επιστημών Συμπεριφοράς του FBI, και ο ντετέκτιβ Τόνι Μέντεζ αρχίζουν να σκαλίζουν σε βάθος τη ζωή της Μαρίσα Φόρνταμ. Αλλά τα στοιχεία είναι λίγα και ασύνδετα μεταξύ τους. Όλα δείχνουν ότι η νεκρή έχει πάρει τα μυστικά της στον τάφο. Ώσπου μια ανακάλυψη ανατρέπει τα πάντα και θέτει την Ανν και τη Χέιλι στο στόχαστρο ενός δολοφόνου: η Μαρίσα Φόρνταμ δεν υπήρξε ποτέ.

                                                               

Σχεδιασμό εξωφύλλου: Άγγελος Αναστασιάδης