Η έκθεση περιλαμβάνει έργα Ελλήνων και ξένων Καλλιτεχνών που παρουσιάστηκαν στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου το φετινό καλοκαίρι. Έχοντας ολοκληρώσει ένα πλούσιο εικαστικό πρόγραμμα στο νησί της Μυκόνου, επιλέξαμε τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα, με σκοπό να τα παρουσιάσουμε στο Αθηναϊκό κοινό, μεταφέροντας την ανάμνηση της θερινής ατμόσφαιρας του νησιού, λίγο πριν καλωσορίσουμε τον Χειμώνα.

Έργα σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών, κυρίως της γενιάς του’30 και ’60 συνομιλούν με έργα σύγχρονων, από όλο το φάσμα των εικαστικών τεχνών, προσκαλώντας τον επισκέπτη σε έναν ευφάνταστο εικαστικό διάλογο.

Μεταξύ των άλλων θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην Αθήνα και έργα κινητικής τέχνης του Γάλλου Καλλιτέχνη Patrick Rubinstein.

Συμμετέχουν έργα των παλαιότερων:

Αλέξη Ακριθάκη, Σπύρου Βασιλείου, Γιάννη Γαΐτη, Χρίστου Καρά, Δημήτρη Μυταρά, Παύλου, Αλέκου Φασσιανού, Θεόδωρου Στάμου

και των σύγχρονων:

Στάθη Αλεξόπουλου, Χριστίνας Αντίτ, Ειρήνης Κανά, Αφροδίτης Λίτη, Αλέξανδρου Μαγκανιώτη, Στέλλας Μελετοπούλου, Παναγιώτη Μπελντέκου, Ρούλης Μπούα, Άρτεμις Παπαδήμα, Έλενας Παπαδημητρίου, Θέκλας Παπαδοπούλου, Φώτη Πεχλιβανίδη, Στέργιου Στάμου, Αμαλίας Σωτηροπούλου, Γιώργου Τζινούδη, Σοφιάς Φωτιάδου, Justyna Borucka, Luca Brandi, Brigitte Polemis, Patrick Rubinstein

Φωτογραφία εξωφύλλου: Στέλλα Μελετοπούλου