Μέσα από το Mykonos Art Festival θέλουμε να δείξουμε την εικόνα της Μυκόνου όπως αυτή διαμορφώθηκε κυρίως τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά και όπως καταγράφηκε από τους Περιηγητές και τους Ταξιδευτές από τον 15ο αιώνα μέχρι τη Νεότερη Ιστορία της.

Ερευνώντας και προβάλλοντας τις παραδόσεις του νησιού σε ό,τι αφορά τις πολιτιστικές καταγραφές, την αρχιτεκτονική, την αγροτική και την καθημερινή ζωή, θέλουμε να φέρουμε στο σήμερα όλο αυτόν τον πλούτο ενσωματώνοντάς τον με τη σημερινή Μύκονο, τις δραστηριότητες του νησιού, με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του και τη λάμψη που έδωσαν στον τόπο οι πολλοί και ξεχωριστοί κοσμοπολίτες επισκέπτες της.

Ιδιαίτερη έμφαση θέλουμε να δώσουμε στους νέους του νησιού, στους ξένους που ζουν το νησί, να «αναμείξουμε» αυτό το ενδιαφέρον υλικό για να παρουσιάσουμε έναν τόπο στο Αρχιπέλαγος που μαζί με τη μοναδική και ιστορική Δήλο αποτελούν σημείο αναφοράς, ένα διεθνές κέντρο πολιτιστικού και τουριστικού προορισμού με ανοιχτό ορίζοντα στην παράδοση, αλλά και στα διεθνή καλλιτεχνικά ρεύματα, όπως αυτά διαμορφώνονται στον παρόντα, αλλά και κινούμενο χρόνο.

Γνωρίζοντας ότι θέλει πολλή δουλειά για να γίνει ένα Φεστιβάλ με ποιότητα, εργαζόμαστε ως ομάδα για να επιτύχουμε υψηλούς στόχους και να συμβάλλουμε στον Πολιτισμό του νησιού, αλλά και της χώρας μας. Το Φεστιβάλ οργανώνεται από τον Π.Α.Κ.Ο.«Γεώργιος Αξιώτης» σε συνεργασία με την Κ.Π.Ε.Π.Π.Α.Μ. με την Υποστήριξη του Δήμου Μυκόνου. Την Καλλιτεχνική Επιμέλεια του Mykonos Art Festival έχει ο Θέμης Ροδαμίτης. Το φετινό Φεστιβάλ υποστηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Τα πρώτα δείγματα δείχνουν ότι οι Μυκονιάτες αγκαλιάζουν με τον καλύτερο τρόπο το Φεστιβάλ δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας.

Πολλά μυστικά – εκπλήξεις που δε φαίνονται στο πρόγραμμα θα αποκαλύπτονται στη διαδρομή μας.

Το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ