Απευθύνονται σε σπουδαστές πιάνου ηλικίας 5-25 ετών, κιθάρας 5-24 ετών, βιολιού 5-23 ετών, οι οποίοι ζουν στην Ελλάδα και την Κύπρο. Οι διαγωνισμοί θα πραγματοποιηθούν 23-25 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Μετά το πέρας των διαγωνισμών θα ακολουθήσει η τελετή λήξης και βράβευσης.

Βασικό χαρακτηριστικό τους είναι η λεπτομερής και αναλυτική οργάνωση της ύλης σε σχέση με την ηλικία των νέων πιανιστών, κιθαριστών και βιολιστών, έτσι ώστε η τελική αξιολόγηση να είναι ακριβής και να συμβαδίζει με την πραγματική και καλλιτεχνική αξία των διαγωνιζομένων.

Στις επιτροπές συμμετέχουν παιδαγωγοί και καλλιτέχνες που αποτελούν εγγύηση για την άρτια πραγματοποίηση τους.

Οι συνθήκες διεξαγωγής των διαγωνισμών είναι παιδαγωγικά «κατάλληλες» έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να νιώσουν άνετα και να εκφράσουν με τον καλύτερο τρόπο το ταλέντο τους και όσα έχουν διδαχθεί.

Υπάρχουν βραβεία και έπαινοι για όλες τις κατηγορίες και τους συμμετέχοντες, καθώς οι Διαγωνισμοί επιβραβεύουν πρωτίστως τη συμμετοχή, γεγονός που ωθεί τα παιδιά σε πρόοδο και εξέλιξη.

Οι καθηγητές των διαγωνιζόμενων θα λάβουν επίσης τιμητικό δίπλωμα συμμετοχής. Για την musicArte κάθε επιτυχημένος διαγωνισμός στηρίζεται στην άρρηκτα συνδεδεμένη σχέση μαθητή-καθηγητή.

Αιτήσεις συμμετοχής έως 26 Μαΐου (2023).

Μέλη επιτροπών

Διαγωνισμός Πιάνου: Άρης Γραικούσης, Μαρία Ευστρατιάδη, Διονύσης Μαλλούχος, Κατερίνα Παπαδάκου, Φωτεινή Τριανταφύλλου, Γιάννης Τσανακαλιώτης (πρόεδρος).

Διαγωνισμός Κιθάρας: Κώστας Γρηγορέας, Αλέξανδρος Κάλκος, Χάρης Κανελλίδης, Μιχάλης Κονταξάκης, Νίκος Μπαλογιάννης (πρόεδρος), Νίκος Χατζηελευθερίου.

Διαγωνισμός Βιολιού: Δημήτρης Αγγελίδης, Πέτρος Βλάσσης, Δημήτρης Παπαγιαννάκις (πρόεδρος), Νώντας Φίλιππας.

Καλλιτεχνική διεύθυνση διαγωνισμών: Κατερίνα Παπαδάκου.

Photo credit: David Lusvardi, Unsplash