Η γκαλερί Art Prisma στον Πειραιά εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής «Musicart» την Τετάρτη

26 Ιανουαρίου 2011.

Πρωτότυπα έργα αποκλειστικά εμπνευσμένα από το θέμα «Μουσική» μεταφράζουν με ιδιαίτερα προσωπικό ύφος, την αντίληψη του κάθε καλλιτέχνη που συμμετέχει σ\’αυτή την «παράδοξη συμφωνία»…
Χρώματα σαν ήχους, σχήματα για το ρυθμό, τεχνοτροπίες αντί για όργανα… «Η ζωγραφική είναι κάτι σαν την μουσική» δηλώνει ο Κώστας Παπατριανταφυλλόπουλος.

Ενώ ο Φάνης Παρασκευουδάκης απαντά: «Το μόνο πράγμα που γνωρίζω για την μουσική είναι ποιά μουσική μου αρέσει, αλλά και γι’ αυτό δεν είμαι σίγουρος…»

Το βέβαιο είναι πάντως ότι το κοινό θα έχει μια μοναδική ευκαιρία να παρατηρήσει πώς ένας ζωγράφος εκφράζει μέσω της παραστατικής ψυχοσύνθεσής του την πολύτιμη και αρμονική έννοια αυτή. Και πώς μια Τέχνη μπορεί να κάνει φόρο τιμής σε μια άλλη.

Το βράδυ της Τετάρτης 26 Ιανουαρίου σας περιμένουνε λοιπόν οι Ελένη Γλύνη, Θεόφιλος Κατσιπάνος, Λήδα Κοντογιαννοπούλου, Βασίλης Παπανικολάου, Κώστας Παπατριανταφυλλόπουλος, Φάνης Παρασκευουδάκης, Σωτηρία Σαλάτα και Ιωσήφ Χαλβατζόγλου για να σας αποκαλύψουν τα «ζωγραφιστά τραγούδια» τους…

Επιμέλεια: Μαρίνα Κανακάκη

Πρόσβαση: Τραίνο σταθμός Πειραιά και Λεωφ 300 – Στάση Πασαλιμάνι, Λεώφ 040 / Στάση Δημοτικό Θέατρο