Στην παράσταση τραγουδάει, ενώ κινείται χορευτικά, η σοπράνο Ρωξάνη Παπαδημητρίου και τη συνοδεύει στην κιθάρα η Δέσπω Βαρουδάκη, η οποία παρουσιάζει επίσης δύο οργανικά ιντερλούδια, με μεταγραφές για κιθάρα έργων των ίδιων συνθετών. Στη παράσταση συμμετέχει αυτοσχεδιάζοντας η χορεύτρια Ελένη Πανταζάτου. Η σκηνοθεσία είναι της Αναστασίας Λύρα και ο φωτιστικός αυτοσχεδιασμός του ‘Αλκη Σπηλιόπουλου.

Η παράσταση χαρακτηρίζεται έντονα από το πνεύμα του περίφημου «cult of melancholia» της περί το 1600 εποχής, του οποίου ο Τζων Ντάουλαντ υπήρξε ο κατ’ εξοχήν εκπρόσωπος στην τέχνη της μουσικής. Η μελαγχολία βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των καλλιτεχνών της εποχής, ιδίως στην αγγλική τέχνη, ως απαραίτητο συστατικό της καλλιτεχνικής φύσης. Semper Dowland Semper Dolens (πάντα Ντάουλαντ, πάντα θλιμμένος) ήταν το μότο του συνθέτη, το οποίο λειτούργησε σαν μια μόνιμη δημόσια περσόνα για τον ίδιο και σαν παράδειγμα προς μίμηση, σαν μόδα, στην τέχνη και την κοινωνία της εποχής. Το διασημότερο έργο από τη λογοτεχνία της εποχής που εκφράζει χαρακτηριστικά το cult of melancholia είναι «Η Τραγική Ιστορία του Άμλετ, Πρίγκιπα της Δανιμαρκίας» του Σαίξπηρ.

Η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και η ακουστική του Μικροσκοπικού Θεάτρου προσφέρουν στο θεατή μια προνομιούχα σχέση με το σκηνικό γίγνεσθαι, η οποία με το λυρικό τραγούδι ενισχύεται, λόγω της αμεσότητας της δόνησης που παράγει η φυσική παρουσία και η φωνή της τραγουδίστριας εκ του πλησίον. Η εμπειρία της μουσικής συγκίνησης σε συνδυασμό με την θεραπευτική διάσταση της δόνησης αυτής, υπόσχεται στους φίλους της μουσικής μια ξεχωριστή βραδιά μέθεξης.

Συντελεστές

Μουσική: τραγούδια των John Dowland και Henry Purcell
Τραγούδι: Ρωξάνη Παπαδημητρίου
Κιθάρα: Δέσπω Βαρουδάκη
Χορός: Ελένη Πανταζάτου
Φωτιστικός αυτοσχεδιασμός: ‘Αλκης Σπηλιόπουλος
Σκηνοθεσία / Κοστούμια / Φωτισμοί : Αναστασία Λύρα
Φωτογραφίες: Xριστίνα Σαρλάμη

Διάρκεια: 60 λεπτά