Το Half Note Jazz Club παρουσιάζει τους Music Soup organ Trio, δηλαδή την Ευγενία Καρλαύτη, τον Νέστορα Δημόπουλο και τον Αναστάση Γούλιαρη

 

το Σάββατο 25/5/2013.

Οι Music Soup θα μπορούσαν να ζουν και να δημιουργούν σε οποιαδήποτε μεγάλη πόλη του κόσμου. Όχι μόνο γιατί, τόσο ως καλλιτεχνικές μονάδες, όσο και συνολικά ως τρίο, είναι εφάμιλλοι των καλύτερων μουσικών που δρουν στις μητροπόλεις της τζαζ, αλλά κυρίως γιατί ο ήχος τους αποτυπώνει την αίσθηση που έχει κανείς όταν κινείται, ζει, αναπνέει σε μια σύγχρονη μεγαλούπολη. Από την άλλη βέβαια, οι Music Soup δεν θα μπορούσαν να έχουν προκύψει σε καμία άλλη πόλη, εκτός από την Αθήνα.

Όχι μόνο γιατί εδώ συναντήθηκαν η Ευγενία Καρλαύτη – που είχε ήδη αποδείξει την αξία της ως πιανίστα τόσο στο κλασικό όσο και στο τζαζ ρεπερτόριο προτού στραφεί στον ζεστό, πληθωρικό ήχο του hammond – με τον Νέστορα Δημόπουλο, κιθαρίστα με περγαμηνές από το φημισμένο Berklee και χιλιάδες ώρες “πτήσης” στα τζαζ κλαμπ της περιοχής. Όχι μόνο γιατί εδώ ισοσκελίστηκε το δημιουργικό τους τρίγωνο με τον ντράμερ Αναστάση Γούλιαρη, που αναδεικνύεται μέρα με τη μέρα σε έναν από τους νέους μουσικούς που κατέχουν καλύτερα την τέχνη του modern drumming. Αλλά κυρίως γιατί ο ήχος τους μοιάζει να περιγράφει ακριβώς την ζωή στην Αθήνα, τις εντάσεις, τις αντιφάσεις, την ταχύτητα, αλλά και τις γλυκές απολαύσεις που κρύβει.

Πατώντας πάνω στην παράδοση του κλασικού organ trio, όπως εξελίχθηκε από τους επιγόνους του Jimmy Smith και του Larry Young – και σε συνάφεια με καλλιτέχνες όπως ο Joey De Fransesco, o Larry Goldings, o Tony Monaco, οι Music Soup δημιουργούν ένα δικό τους, σύγχρονο Αθηναϊκό groove που ξαφνιάζει με τις εναλλαγές στους ρυθμούς και τις διαθέσεις. Ο κρυστάλλινος ήχος της κιθάρας του Νέστορα Δημόπουλου, η θέρμη της Ευγενίας Καρλαύτη – η οποία εξάλλου είναι μια από τις σπουδαιότερες τζαζ τραγουδίστριες της πόλης – και η ευρηματικότητα του Αναστάση Γούλιαρη, αποτελούν υπόσχεση για μια βραδιά hot & cool jazz υψηλού επιπέδου. Προπονημένοι από τις ώρες στούντιο για το άλμπουμ που μόλις ηχογράφησαν, είναι βέβαιο ότι θα εκπληρώσουν και με το παραπάνω την υπόσχεση.

 Ευγενία Καρλαύτη: hammond organ, τραγούδι/ Νέστορας Δημόπουλος: κιθάρα/ Αναστάσης Γούλιαρης: ντραμς