Στην πρώτη συναυλία του κύκλου καλεσμένοι είναι ο συνθέτης Tatsuru Arai (Ιαπωνία, Γερμανία), η Αγγελική Κ. και οι UNSAMPLE (Λευτέρης Παπαδημητρίου, Μάριος Τσάγκαρης).

Αγγελική Κ.

Συχνότητες που κυμαίνονται είτε πολύ ψηλά είτε πολύ χαμηλά, θόρυβος, feedback, χρήση συγκεκριμένων ήχων (field recordings). Για την παραγωγή των μουσικών της projects χρησιμοποιεί κυρίως το SuperCollider, στον κώδικα του οποίου ενσωματώνει πρωτότυπα ηχοτοπία και samples.

soundcloud.com/culturalassimitation

(διάρκεια του σετ : 20’)

Unsample

Live ηλεκτρονικό ντουέτο από την Αθήνα που αποτελείται από τους μουσικούς Λευτέρη Παπαδημητρίου και Μάριο Τσάγκαρη. Εμπνευσμένοι από το κινηματογραφικό μοντάζ, την τηλεόραση, το internet, οι UNSAMPLE επεξεργάζονται τους ήχους, τη μουσική και την εικόνα ώστε να δημιουργήσουν πολυεπίπεδες αφηγήσεις, με αναφορές στην εννοιολογική τέχνη.

Σε μία από τις τελευταίες τους εμφανίσεις, και με αφορμή δικές τους συνθέσεις, οι Unsample συνομίλησαν στο ΚΕΤ με τους Artefact Ensemble.

http://unsample.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/unsample

(διάρκεια του σετ : 40’)

Unsample

Tatsuru Arai

Γεννημένος στην Ιαπωνία, ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Έχει σπουδάσει σύνθεση με τους Akira Nishimura, Toshio Hosokawa, Sunao Isaji (Tokyo College of Music), με τον Bernhard Lang (Graz). Σπούσασε επίσης computer-programming όπως και multimedia τέχνη με τον Wolfgang Heiniger (Μουσική Ακαδημία Eisler του Βερολίνου).

Έργα του έχουν ερμηνευτεί σε πολλές χώρες (Γερμανία, Αγγλία, Ελβετία, Δανία, Σουηδία, Γαλλία, Αργεντινή, Μεξικό, Ιαπωνία…) Το πεδίο της καλλιτεχνικής του έρευνας τοποθετείται ανάμεσα στην κλασική σύνθεση και τις καινούργιες τεχνολογίες και εμπεριέχει μια σαφή μεταφυσική διάσταση.

(διάρκεια του σετ : 40’)

https://www.tatsuruarai.com/


Φωτογραφία θέματος: Ο Tatsuru Arai