Το φεστιβάλ διοργανώνεται κάθε χρόνο τη δεύτερη βδομάδα του Ιουλίου από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία beartive και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού ωδείου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Μέχρι να υπάρξουν οδηγίες αναφορικά με τις εκδηλώσεις που θα μπορούν να πραγματοποιηθούν δια ζώσης, και στο πλαίσιο του φεστιβάλ ανακοινώνεται μόνο το ARS το οποίο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από τις 5-9 Ιουλίου 2021.

Εάν οι συνθήκες το επιτρέπουν θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης.

Το ARS πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Αβέιρο της Πορτογαλίας και αποτελεί ένα New Entry / μια νέα θεματική ενότητα για τα Ελληνικά δεδομένα.

Απευθύνεται σε
-καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν μεταπτυχιακή έρευνα βασισμένη στη δημιουργία νέων καλλιτεχνικών “προϊόντων” που θα τους επιτρέψουν να διατηρήσουν την πρακτική τους και παράλληλα να αναπτύξουν νέες γνώσεις στη μουσική,
-καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να επανεξετάσουν/αναπτύξουν παλιές έννοιες ή να δημιουργήσουν νέες για τα καλλιτεχνικά τους έργα,
-ερμηνευτές /υπεύθυνοι για την επίβλεψη ακαδημαϊκών έργων που περιλαμβάνουν καλλιτεχνική παραγωγή.

Το ARS είναι μια ενότητα που αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο του Aveiro και έχει ως στόχο να υποστηρίξει τη σύλληψη, την ανάπτυξη και τη διάδοση καλλιτεχνικών ερευνητικών έργων. Με βάση αυτή την προοπτική, το ARS στοχεύει να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση
στο σημερινό παράδειγμα παραγωγής γνώσης, όσον αφορά τις τέχνες, στα μαθήματα που βασίζονται στις τέχνες στα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σκοπός του είναι να προωθήσει την προοπτική της καλλιτεχνικής έρευνας ως διεπιστημονικού πεδίου αφιερωμένου σε καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να συνδυάσουν διαφορετικούς τρόπους γνώσης για να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες των καλλιτεχνικών τους πρακτικών.

Διδάσκοντες:
Jorge Salgado Correia, Universidade de Aveiro/INET-md, Aveiro, Portugal
Gilvano Dalagna, Universidade de Aveiro/INET-md, Aveiro, Portugal