Ένα μυθιστόρημα για τις σύγχρονες σχέσεις, την ελπίδα, την ανθρώπινη ζεστασιά και εν τέλει αυτό που όλοι ψάχνουμε, την αγάπη.

Περιγραφή βιβλίου

Πώς είναι να ζεις χωρίς τον παλμό της ζωής; Να κάνεις πράγματα που δεν τα αποφάσισες εσύ; Πού πηγαίνει η αγάπη όταν δεν τη βρίσκεις;

Η Μαριάννα, μια γυναίκα μέσης ηλικίας, βιώνει έναν μεγάλο κλονισμό. Ο άντρας της, ο Γεράσιμος, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ έπειτα από εγκεφαλικό. Οι πιθανότητες να ζήσει είναι λίγες. Τελικά αποδεικνύονται μηδαμινές.

Στο διάστημα της αναμονής, έως το απευκταίο που έρχεται καταπάνω της, αναστοχάζεται τη ζωή της. Γεγονότα που τη σημάδεψαν. Το συνοικέσιο, τα ταραγμένα νεύρα της, μια ζωή δίχως έρωτα, τα παιδιά που έκαναν, το εξοχικό που έχτισαν, τα όνειρα που δεν κατάφεραν να κάνουν. Από την άλλη, μέσα από το πηγάδι που έχει πέσει, ο Γεράσιμος της στέλνει ανεπίδοτα μηνύματα. Δίνει τη δική του εκδοχή της κοινής τους ζωής. Προσπαθεί να ξανακερδίσει τον χρόνο, να της δείξει πόσο την αγαπούσε.

Ξαφνικά μια ριπή έρωτα και ανθρώπινης εγγύτητας έρχεται προς το μέρος της από τον άντρα που βρήκε τον Γεράσιμο πεσμένο στον δρόμο. Ο Ιάσονας, αρκετά πιο νέος από αυτή, συγγραφέας, με δικές του αμυχές από το παρελθόν και μια σχέση που περπατάει συμβατικά. Θα ενωθούν, αλλά με φόβο, με ενοχή, με λύπη για το παρελθόν που τους κρατάει δεμένους. Ψάχνουν να δουν τα όριά τους κι αν έχουν χρόνο να αγαπήσουν. Αν τους έχει μείνει μια ελπίδα να ζήσουν την ανθρώπινη ζεστασιά που τους λείπει.

Στο τέλος μένουν με το ερώτημα: «Ποιος ξέρει τι είναι η αγάπη;»

Διονύσης Μαρίνος

O Διονύσης Μαρίνος γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Είναι δημοσιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας. Τα τελευταία χρόνια παραδίδει μαθήματα δημιουργικής γραφής. Υπήρξε μέλος της ομάδας εργασίας για τη δημιουργία του δανειστικού τμήματος της Εθνικής Βιβλιοθήκης και επί τρία χρόνια ήταν μέλος της Επιτροπής Κρατικών Βραβείων (μεταφρασμένη λογοτεχνία).