Η δραματική ταινία μικρού μήκους Μπίλης συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του London Greek Film Festival και παρουσιάζεται για μία ακόμα φορά στο κοινό της Αθήνας, εν αναμονή των αποτελεσμάτων και πριν συνεχίσει την πορεία του στα ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ. Για μία μόνο προβολή, την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, στις 20:30, στην ανεξάρτητη αίθουσα για ταινίες μικρού μήκους του κινηματογράφου CINEMARIAN.

Η ταινία Μπίλης πραγματοποιήθηκε από μία ομάδα νέων δημιουργών, εν μέσω και σε πείσμα των capital controls και των δημοψηφισμάτων. Ο Νικόλας Νικελάκης και ο Χρήστος Μαραθιάς, δύο νέοι ταλαντούχοι ηθοποιοί ερμηνεύουν τους ρόλους της σκοτεινής αυτής ταινίας. Το σενάριο υπογράφει ο πολυβραβευμένος για τα θεατρικά και λογοτεχνικά του έργα, Κύπριος συγγραφέας Μιχάλης Νικολάου. Η σκηνοθεσία είναι του γνωστού σκηνοθέτη, ηθοποιού, θεατρικού συγγραφέα και σπαθογράφου, Χάρη Γεωργιάδη.

Το σύστημα… Αυτό να επικρίνετε και να καταδικάσετε… Αυτό που υποκρίνεται ότι νοιάζεται!

Πατέρας και γιος συγκρούονται σφοδρά μπροστά στα κρυμμένα μυστικά του παρελθόντος. Τι θα γίνει όταν ο ένας από τους δύο αποφασίσει να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να επουλώσει τις πληγές της ψυχής του; 

Ένας αμείλικτος πόλεμος ανάμεσα στο καλό και το κακό ξεκινάει, υπάρχει όμως πραγματικός νικητής; Δύο χαρακτήρες κλεισμένοι σε ένα σώμα, παλεύουν με το σκληρό ζήτημα της παιδικής κακοποίησης, προσπαθώντας να ισορροπήσουν.

Σενάριο: Μιχάλης Νικολάου / Σκηνοθεσία: Χάρης Γεωργιάδης / Διεύθυνση φωτογραφίας & Οπερατέρ: Μιχαήλ Τζωρτζάτος / Μουσική, Ψαλμούς & Σχεδιασμός ήχου: Ελευθερία Ζάβαλη / Μοντάζ: Χάρης Γεωργιάδης – Μιχαήλ Τζωρτζάτος / Υποτιτλισμός: Γιώργος Καράμπαλης / Βοηθός σκηνοθέτη & Σκριπτ: Θοδωρής Σκαρής  / Μπουμ: Νίκος Σονίδης / Μακιγιάζ: Χρύσα Μιχαηλίδου / Βοηθός παραγωγής: Καλλιρρόη Καρούντζου / Επικοινωνία: Social Mouse

Παίζουν: Νικόλας Νικελάκης – Χρήστος Μαραθιάς

Διάρκεια 24 λεπτά