Το μουσικό γεγονός «Μπαχάρι Κανέλα και Γιορτή» που ξεκίνησε από τη σκηνή του Παλλάς με

δεκατρείς sold out παραστάσεις και ταξίδεψε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με τεράστια επιτυχία, επιστρέφει και πάλι στο Παλλάς.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ευανθία Ρεμπούτσικα ολοκληρώνουν τον κύκλο των επιτυχημένων εμφανίσεων τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με δύο τελευταίες παραστάσεις στις 13 και 14 Μαρτίου στο Παλλάς.

Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Ευανθία Ρεμπούτσικα…


Μία φωνή, ένα βιολί και η ιδιαίτερη εννιαμελής ορχήστρα, με κάθε μουσικό να παίζει 2-3 όργανα… Κανονάκι, ακορντεόν, τρομπέτα, τσέλο, λαούτο, μεταλλόφωνο, πιάνο, καχόν, όρθιο μπάσο, καβάλ, κρουστά, νταούλια, κιθάρα, μαντολίνο, συναντιώνται και πάλι για να πλημμυρίσουν τη σκηνή του Παλλάς με μουσικές και τραγούδια που ξεσηκώνουν, συγκινούν και δημιουργούν υπέροχα συναισθήματα μ’ ένα γοητευτικό μουσικό ταξίδι από την Ανατολή μέχρι τη Δύση.  

Αναφερόμενη στις παραστάσεις τους η Άλκηστις Πρωτοψάλτη επισημαίνει: «Είναι πολύ σημαντικό  για μας το γεγονός  ότι, στην  θυελλώδη αυτή  εποχή που διανύουμε το κοινό ανταποκρίνεται με τόση ζεστασιά», και παρατηρεί: «Οι μουσικές της Ευανθίας σε μεταφέρουν σε κάτι πολύ γνώριμο, σε μυρωδιές και αρώματα, σε κάτι πολύ οικείο, σαν την Κυριακή το μεσημέρι στο σπίτι της μαμάς που μοσχοβολούν όλα. Ο τρόπος που παίζει το υπέροχο βιολί της περικλείει ισόποσα τη μελαγχολία και τη χαρά, σε χτυπάει κατευθείαν στην καρδιά».

Και η Ευανθία Ρεμπούτσικα σχολιάζει: «Η παράσταση αυτή στήθηκε με πολλή αγάπη και χαίρομαι τόσο πολύ που το κοινό την αγκάλιασε και μας έδωσε την ευκαιρία να κάνουμε ακόμα  δύο παραστάσεις στην Αθήνα, και προσθέτει:  «εκεί που έψαχνα να βρω εκτός Ελλάδος το αηδόνι της Ανατολής, το βρήκα μπροστά  μου να μου κελαηδάει. Συγκινήθηκα με τα χρώματα και τα αρώματα της φωνής της και με ενέπνευσε να ηχογραφήσουμε καινούργια τραγούδια αλλά και να ενωθούμε μουσικά στη σκηνή».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΜΠΑΧΑΡΙ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΗ»

ΣΚΗΝΙΚΑ: ΜΑΝΟΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΩΝ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΤΕΚΩ

OΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ:
ΤΩΝΙΑ ΔΡΑΓΟΥΝΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ

ΜΟΥΣΙΚΟΙ

ΠΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΑΝΟΝΑΚΙ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ-ΚΙΘΑΡΑ-ΟΥΤΙ
ΑΛΕΞΗΣ ΚΩΣΤΑΣ: ΚΡΟΥΣΤΑ – ΚΑΧΟΝ- ΜΕΤΑΛΟΦΩΝΟ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ: ΚΟΝΤΡΑ-ΜΠΑΣΟ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΒΡΑΝΟΥΣΗΣ: ΤΥΜΠΑΝΑ
ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑΣ: ΤΣΕΛΛΟ
ΘΑΝΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ: ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ-ΝΤΑΟΥΛΙ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΤΟΙΚΟΣ: ΤΡΟΜΠΕΤΑ-ΚΑΒΑΛ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΙΑΝΟ-ΠΛΗΚΤΡΑ-KΡΟΥΣΤΑ –ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ