Σε αυτό τον κύκλο μαθημάτων Φεβρουαρίου – Ιουνίου 2015 στο Δρόμος με Δέντρα- Baumstrasse, θα ανακαλύψουμε και θα θυμηθούμε τις βασικές αρχές του μπαλλέτου και τί μας προσφέρει, μέσα από την μοναδική αισθητική του, με την Εμμανουέλα Κορκή

Στο παρόν και με εμπιστοσύνη θα καλλιεργήσουμε  ένα δυνατό κέντρο  και την αρμονική σχέση με τα άκρα μας. Θα παίξουμε με την ισορροπία, την δύναμη, την ταχύτητα , την αντοχή, την ευλυγισία, τον συντονισμό , την κινητικότητα και την σταθερότητα στο κάθετο άξονα και θα φωτίσουμε την σχέση του μπαλλέτου με το σύγχρονο χορό.  Ένας διάλογος με το παρελθόν και το μέλλον, με τα εκατομμύρια κύτταρα μας, με το σώμα μας, με τους άλλους, με την μουσική, χορεύοντας.

Επίπεδο αρχάριο-μεσαίο.

Από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιανουάριο πραγματοποιήθηκε ο πρώτος κύκλος στο Open space Studio και συνεχίζουμε από τον Φεβρουάριο έως τον  Ιούνιο στο Δρόμος με Δέντρα- Baumstrasse.

Η Εμμανουέλα Κορκή είναι απόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής Ραλλού Μάνου , της Δραματικής Σχολής Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη και έχει παρακολουθήσει  σεμινάρια χορού, αυτοσχεδιασμού, υποκριτικής και χορογραφίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διδάσκει  μπαλλέτο, σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό  και έχει συνεργαστεί με τα στούντιο  Gaz Symphony ,Σχολή Καλών Τεχνών,Dan.c.ce , Λάθος Κίνηση, Σχολή Ρ. Μάνου, Σχολή Ζ. Grecus,  κ.ά.  Ως περφόρμερ έχει συνεργαστεί με την Τ.Ράλλη, Γ. Σίμωνα, Σ.Χατζάκη, Μ.Δραμισιώτη, Γ. Καρούνη,H. Monteiro , J.Britton κ.ά. Το 2012 δημιουργεί την ομάδα “Κόκκου ροιής” μαζί με την Α. Μαραθάκη και τους μουσικούς Χ. Ροζάκη και Γ. Ταμιωλάκη, με τους οποίους ερευνά, χορογραφεί πρωτότυπο υλικό και παραδίδει σεμινάρια. Από το 2013 οδηγεί την έρευνα «Σύγχρονος χορός και Μουσική. Μια συνάντηση δρόμων»  με τους συνεργάτες μουσικούς Χ.Ροζάκη, Γ.Παπαδόπουλο και Σ.Πηλιχό. Η ενότητα των τεχνών , η κίνηση στο φυσικό περιβάλλον και η τεχνική του αυτοσχεδιασμού, βρίσκονται στην καρδιά της χορογραφικής και εκπαιδευτικής  πρακτικής της και έρευνας.