Πρωτοποριακό, ενδιαφέρον, ανατρεπτικό. Το ρεπερτόριο της συναυλίας Μουσική από όλον τον κόσμο για τρίο χάλκινων πνευστών έχει όλα όσα επιθυμεί κανείς από μια βραδιά μουσικής δωματίου κι ακόμα περισσότερα. Ξεκινώντας από το ότι το Brass Trio και μάλιστα σε συνδυασμό με πιάνο είναι ιδιαίτερα σπάνιο. Συνεχίζοντας με το ότι όλα τα έργα ερμηνεύονται σε πρώτη Πανελλήνια εκτέλεση, ενώ κάποια, το Trio for the love of God του Μιχάλη Ανδρόνικου συγκεκριμένα, κάνουν πανευρωπαϊκή πρεμιέρα.

Μια από τις πολλές κορυφές της βραδιάς είναι η πρώτη παγκόσμια εκτέλεση του -βασισμένου σε δικό του παραμύθι- King’s Stone του Σπύρου Μάζη, εμπνευσμένου από το Brass Trio. Πού; Στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού όπου για περιορισμένο αριθμό επισκεπτών και κατά σειρά προτεραιότητας θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στη συλλογή προϊστορικών, αρχαίων ελληνικών και ρωμαϊκών αρχαιοτήτων από την επιμελήτρια Ειρήνη Παπαγεωργίου. Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη με την επίδειξη του εισιτηρίου εισόδου στο μουσείο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μέρος Α’:

Alan Hovhaness (1911–2000)
Fantasy No. 1

Francis Poulenc (1899–1963)
Sonata

Lauren Bernofsky (1967-)
Trio for Brass

Διάλειμμα

Μέρος Β’:

Μιχάλης Ανδρόνικου (1977-)
Trio for the love of God

Σπύρος Μάζης (1957-)
King’s Stone

Anthony Plog (1947-)
Triple concerto

Το «Τρίο Χάλκινων Πνευστών» αποτελείται από τους:

Σοφία Σιωρά, Τρομπέτα
Χρήστος Σαλβάνος, Κόρνο
Ανδρέας-Ρολάνδος Θεοδώρου, Τρομπόνι

Στο πιάνο συμπράττει ο Αλέξανδρος Μακρής.

19:30: Ξενάγηση στην συλλογή προϊστορικών, αρχαίων ελληνικών και ρωμαϊκών αρχαιοτήτων από την επιμελήτρια Ειρήνη Παπαγεωργίου.