Τρεις εναλλακτικές μουσικές προτάσεις προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων για την ψυχαγωγία των Αθηναίων στις 28, 29 & 30 Μαρτίου 2015.

Σε μία βραδιά κλασικής μουσικής το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 8.30μ.μ. στην Τεχνόπολη, ο Οργανισμός παρουσιάζει τους φιναλίστ του Δ’ Πανελλήνιου Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας και Χορωδίας με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων και τη Χορωδία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το οποίο πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα, υπό τη διεύθυνση/διδασκαλία του αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου και τη διδασκαλία της Αθανασίας Κυριακίδου αντίστοιχα.

Οι οκτώ σπουδαστές από το τμήμα Διεύθυνσης Ορχήστρας και οι δύο σπουδαστές από το τμήμα Διεύθυνσης Χορωδίας που επιλέχτηκαν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και των προβών, κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας των μελών της Συμφωνικής Ορχήστρας και της Χορωδίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, διευθύνουν τη συναυλία και συστήνονται στο κοινό, βιώνοντας μία μοναδική καλλιτεχνική εμπειρία.

Οι νέοι φιναλίστ μαέστροι από το τμήμα Διεύθυνσης Ορχήστρας είναι οι Στάθης Σούλης, Αλέξανδρος Καββαδάς, Βασιλική Βλέτση, Γιώργος Γαϊτάνος, Μαριάμ Χατζάκη, Χαρά Βλάχου, Αποστολία Νικούλη και Γιάννης Πρωτόπαπας, ενώ από το τμήμα Διεύθυνσης Χορωδίας είναι οι Ευδοξία Υψηλάντη και Κατερίνα Βασιλικού.

Στη συναυλία θα ακουστούν έργα των W.A. Mozart, A. Vivaldi, S. Barber και P. I.Tchaikovsky.

Σολίστ: Εβίτα Πετράκη, σοπράνο  και Φωτεινή Αθανασάκη, μέτζο-σοπράνο

Την Κυριακή 29 Μαρτίου στις 7μ.μ. το Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» φιλοξενεί τα μαθητικά συγκροτήματα του 7ου Athens School Festival σε μία unplugged συναυλία.

Στο μουσικό πλέον θεσμό της πόλης συμμετέχουν συγκροτήματα μαθητών από Γυμνάσια και Λύκεια της Αθήνας, που ανεβαίνουν στη σκηνή και εντυπωσιάζουν με το ταλέντο και τη ζωντάνια τους, ενώ εναλλάσσοντας διαφορετικά είδη μουσικής (έντεχνο, παραδοσιακό, rock, metal, garage, κ.α.) καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς ακροατές.

Τα συγκροτήματα που θα παρουσιαστούν στο live ακουστικής μουσικής είναι τα εξής:

“The 8 ties”, “Midnight Notes”, “Ged”, “Orestis@ Ari”, «Κρυστάλλινες Σκιές» και «Περί Σκέψεων & Ασμάτων».

Οι λάτρεις της jazz μουσικής είναι καλεσμένοι τη Δευτέρα 30 Μαρτίου στις 8.30μ.μ. στον Πολυχώρο «Άννα & Μαρία Καλουτά», όπου ο Οργανισμός θα παρουσιάσει τη Big Band του Δήμου Αθηναίων στη συναυλία “Groovin’ Hard”. Στην ατμοσφαιρική μουσική βραδιά το κοινό θα απολαύσει ενορχηστρώσεις των κορυφαίων καλλιτεχνών John LaBarbera, Sammy Nestico, John Clayton, Michael Abene, Gordon Goodwin και Don Menza.