Ο τραγουδοποιός Σπύρος Αρσένης (τ. Δήμαρχος Ιθάκης) παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον Άγγελο Σικελιανό, με μουσική και τραγούδια του πάνω σε στίχους του μεγάλου Έλληνα ποιητή.

 

Η συναυλία, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μαΐου 2013 στις 21.30, στον πολυχώρο τέχνης “Αλεξάνδρεια”.

 

Ο ίδιος λέει ότι ο Λευκαδίτης ποιητής που ύμνησε την ζωή την ελευθερία και την Ελλάδα είναι σήμερα πιο επίκαιρος από ποτέ. Τα ποιήματα του αγγίζουν ιδιαίτερα σήμερα κάθε Έλληνα και τον καλούν να ακούσει “τις βροντερές καμπάνες της λευτεριάς που δονούν την χώρα πέρα ως πέρα”

Τα τραγούδια θα αποδώσουν τρείς νεανικές φωνές η Μάυ Χάννα, ο Πάνος Κολοβός και η Έλσα Αφεντάκη.  Στο Πιάνο θα συνοδέψει ο Χρήστος Κουμούσης.

 

Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα ακουστεί ο ίδιος ο ποιητής απαγγέλλοντας ποιήματα του και θα παρουσιαστεί ένα ντοκουμέντο από την κηδεία του ΠΑΛΑΜΑ στην Γερμανοκρατούμενη Αθήνα τον Φλεβάρη του 1943 όταν ο Σικελιανός για την αντίδραση των δυνάμεων κατοχής θα βροντοφωνάξει εκεί πάνω από τον τάφο του Παλαμά το ποίημα του “ΗΧΗΣΤΕ ΟΙ ΣΑΛΠΙΓΓΕΣ”.

 

Το δίωρο μουσικό πρόγραμμα θα συμπληρωθεί και με άλλα τραγούδια του συνθέτη πάνω σε στίχους Χριστοδούλου, Μπουρμπούλη, Λεκάκη και λοιπόν.