Χαιρετισμό θα απευθύνουν, Κυριάκος Κενεβέζος, Πρέσβης Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργος Συλλούρης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας, Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.) και Λεωνίδας Μασσοστασής Πρόεδρος Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Κ.Ε.)

Συμμετέχουν:

Κωνσταντίνα
Ανδριάνα Κόλλια
και η Χoρωδία Μοντέρνοι Καιροί
υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Βήχα

Μιχάλης Βιολάρης

Ο Μιχάλης Βιολάρης γεννήθηκε στην Αγ. Βαρβάρα Λευκωσίας και μεγάλωσε στη Λάρνακα. Παράλληλα με το Δημοτικό και Γυμνάσιο σπούδασε μουσική-θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο Λάρνακας. Στην Αθήνα, παράλληλα με τη Φιλοσοφική Σχολή, συνέχισε τις σπουδές του στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Με το τραγούδι άρχισε να ασχολείται στις αρχές του 1967, δίπλα στην Καίτη Χωματά στην Πλάκα. Ο Γιάννης Σπανός του έδωσε τα πρώτα τραγούδια με τα οποία έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό, Τρεις Νέοι, τρεις φίλοι, Ήρθες εψές, Παιδί μου ώρα σου καλή, Μην κλαις για μένανε και άλλα.

Ο Μιχάλης Βιολάρης θεωρείται ο Συνθέτης ο οποίος έκανε την Κυπριακή μουσική γνωστή σε ολόκληρη την Ελλάδα, με τα τραγούδια που συνέθεσε, όπως το Ούλλα χαλάλιν σου, Αρκείς τζιαι πέθανα, Έλα να σμίξουμεν τα θκιο, Μια λεμεσιανή και άλλα, που αγαπήθηκαν από ολόκληρο τον Ελληνισμό.. Υπηρέτησε το έντεχνο λαϊκό τραγούδι για 50 και πλέον χρόνια και τα τραγούδια του αγκαλιάστηκαν με πολύ αγάπη από το ευρύ κοινό.