Με την συμμετοχή μαθητών ελληνικών σχολείων, η νεολαία θα κλείσει συμβολικά το μάτι στον Γαλλοαρμένιο καλλιτέχνη, δημιουργό 1200 περίπου τραγουδιών που κέρδισε την αγάπη του κοινού παγκοσμίως.

Στο δρόμο για τις ΗΠΑ για να γλυτώσουν από τη γενοκτονία των Αρμενίων, οι γονείς Aznavour αποκτούν δύο παιδιά: την Aïda, που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και τον Charles που γεννήθηκε στο Παρίσι. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του παρέμεινε ένας πολυπολιτισμικός καλλιτέχνης και ένας από τους πιο διάσημους Γάλλους τραγουδιστές παγκοσμίως. Λίγες μέρες πριν το θάνατο του, επέστρεφε από μία σειρά συναυλιών στην Ιαπωνία όπου τα τραγούδια του αποτελούν σύμβολο της Γαλλοφωνίας.

Στιχουργός, συνθέτης, ερμηνευτής, ηθοποιός και συγγραφέας στα γαλλικά, ο Charles Aznavour εκπροσωπούσε την Αρμενία στους διεθνείς διπλωματικούς οργανισμούς και στην UNESCO.

Με τη συμμετοχή μαθητών της Ελληνογαλλικής Σχολής Eugène Delacroix, του Λεόντειου Λυκείου Νέας Σμύρνης, του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης, του 56ου Γυμνασίου Αθηνών και του 2ου Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Ελληνικού.

Saro Zaven Demirdjian

Ο Saro Zaven Demirdjian είναι Λιβανέζος μουσικός, δημιουργός, ερμηνευτής και παραγωγός, αρμενικής καταγωγής εγκατεστημένος στην Αθήνα. Λάτρης των μουσικών του κόσμου, ενσαρκώνει την συνάντηση μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Συνθέτει και ερμηνεύει μουσική για τον κινηματογράφο, για το θέατρο, για χορογραφίες, επιδείξεις μόδας, μουσική επένδυση καλλιτεχνικού πατινάζ και για ειδικούς εορτασμούς και εκδηλώσεις