Η Πρεσβεία τις Ρουμανίας στην Αθήνα διοργανώνει μία ξεχωριστή Συναυλία με τρεις εξέχοντες καλλιτέχνες της κλασικής μουσικής και συνεργάτες της δικής μας Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η πολυβραβευμένη και διεθνούς φήμης υψίφωνος Τσέλια Κόστεα και ο κλαρινετίστας Βαλεντίν Μαρκοβιτσιούκ από τη Ρουμανία, με τη συνοδεία στο πιάνο της Δομνίκης Χάλαρη θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα το οποίο εκτός από πολύ γνωστές άριες περιλαμβάνει και έργα συνθετών από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία, Ρουμανία, Ελλάδα).

Την Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015, στις 20:30, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με ελεύθερη είσοδο και απαραίτητη την κράτηση θέσης. (Θέσεις περιορισμένες).

Το Πρόγραμμα

G. Rossini – La Reggata Veneziana: Τσέλια Κοστέα – Δομνίκη Χάλαρη
Gabriel Pierne – Canzonetta: Βαλεντίν Μακοβίτσιουκ – Δομνίκη Χάλαρη
R. Leoncavallo – I Pagliacci “Qual fiamma”: Τσέλια Κοστέα – Δομνίκη Χάλαρη
Claude Debussy – Premiere Rapsodie: Β. Μακοβίτσιουκ – Δ. Χάλαρη
G. Puccini – Gianni Schicchi “O mio babbino caro”- Τσ. Κοστέα – Β. Μακοβίτσιουκ
Serban Nichifor – Carnyx – Βαλεντίν Μακοβίτσιουκ solo
G. Puccini – Tosca “Vissi d’arte, vissi d’amore”- Τσ. Κοστέα – Δ. Χάλαρη
Sabin Dragoi – Crizanteme –  Τσ. Κοστέα – Β. Μακοβίτσιουκ   –   Δ. Χάλαρη
Louis Sphor – 6 german songs – Τσ. Κοστέα – Β. Μακοβίτσιουκ   –   Δ. Χάλαρη
Th. Spathis – Den m’agapas – Τσέλια Κοστέα – Δομνίκη Χάλαρη
G. Grigoriu – Muzica: Τσέλια Κοστέα – Βαλεντίν Μακοβίτσιουκ – Δομνίκη Χάλαρη

Η υψίφωνος Τσέλια Κοστέα γεννήθηκε στην Πιατρα Νεαμτς της Ρουμανίας. Σπούδασε μουσική στο Εθνικό Μουσικό Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου. Διακρίθηκε στο Διεθνή Διαγωνισμό Τραγουδιού Κίνας (Πεκίνο, 2002), στο Διεθνή Διαγωνισμό Τραγουδιού Φρανθίσκο Βίνιας (Βαρκελώνη, 2003) και το Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό Βαλσέζιας (2004).

Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει ρόλους όπως: Κόμισα Αλμαβίβα (Οι γάμοι του Φίγκαρο, Κρατική Όπερα Βιέννης, Γερμανική Όπερα Βερολίνου, Άμστερνταμ), Λιου (Τουραντότ, Βασιλική Όπερα Λονδίνου στο Κόβεντ Γκάρντεν, Μπέργκεν, Όσλο), Ελιζαμπέτα (Ντον Κάρλος, ΜΜΑ), Ντόνα Ελβίρα (Ντον Τζοβάννι, Κρατική Όπερα Βιέννης, Μασσαλία, Λιέγη), Λεονόρα (Ο τροβαδούρος, Ιταλία και Ισπανία). Για την ερμηνεία στο ρόλο της Τόσκα (ΜΜΑ, Φρανκφούρτη, Παλέρμο, Πεκίνο) και τη συμβολή της στο ελληνικό μελόδραμα, τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο Μουσικής 2011 της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών.

Ο Βαλεντίν Μαρκοβιτσιούκ γεννήθηκε  στη Πιατρα Νεαμτς της Ρουμανίας το 1974. Απέσπασε το τρίτο βραβείο στον Εθνικό Διαγωνισμό Μουσικής Ερμηνείας (κλαρινέτο) στην Κωνστάντσα το 1994 και παρακολούθησε μαθήματα master class με τον διάσημο κλαρινετίστα Aurelian Octav Popa.

Συνέχισε τις σπουδές του στην Αθήνα, στο Δημοτικό Ωδείο Ζωγράφου με καθηγητή τον Άγγελο Ρήλλο. Το 2000 πήρε δίπλωμα κλαρινέτου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί. Την ίδια χρονιά, κατόπιν διαγωνισμού, προσελήφθη ως κορυφαίος μουσικός στη Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά θέση στην οποία παραμένει έως και σήμερα. Από το 2009 συνεργάζεται ως έκτακτος μουσικός στην Ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής.  Τον Ιούνιο του 2013 απέκτησε με άριστα, το Πανεπιστημιακό δίπλωμα μουσικής ερμηνείας – κλαρινέτο, από τη Μουσική Ακαδημία Gheorghe Dima στην πόλη Cluj – Napoca της Ρουμανίας, όπου συνεχίζει τις μεταπτυχιακές του σπουδές.

Η πιανίστα Δομνίκη Χάλαρη γεννήθηκε στον Πειραιά. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο Ωδείο Πειραϊκού Συνδέσμου και πήρε δίπλωμα πιάνου (τάξη Κωνσταντίνου Κυδιωνιάτη) από το Παλλάδιο Ωδείο με Άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο. Από το 1984 έως το 1986 δίδαξε πιάνο στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, στο Παλλάδιο Ωδείο και στο Εθνικό Ωδείο. Από το 1987 είναι μόνιμο στέλεχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υπεύθυνη για τη μουσική προετοιμασία των μονωδών. Έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες συνοδεύοντας διακεκριμένους τραγουδιστές όπερας.

Το ένδυμα της κ. Κοστέα έχει σχεδιαστεί από τον Deea Buzdugan.