Με μουσικοχορευτική διάθεση υποδέχεται το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου μέσα από τους ηλεκτρονικούς ήχους του Ελληνοϊορδανού Tareq και δύο χορευτικά εργαστήρια, για παραδοσιακούς και ballroom χορούς.

Η σειρά συναυλιών Music Escapades, συνεχίζεται το Σάββατο 11/2 με την ατμοσφαιρική συναυλία του performer, παραγωγού και DJ Tareq, ο οποίος θα μας ταξιδέψει με τους ηλεκτρονικούς ήχους του και special guests την Ανδριάνα Μπάμπαλη και την Ilia Darlin. Ο καλλιτέχνης θα παρουσιάσει κομμάτια από το σύνολο της δισκογραφίας του, καθώς και νέα τραγούδια του από τον επερχόμενο δίσκο του, Indigo, που συνυπογράφει ο Γάλλος παραγωγός Lacquer και ο Άγγλος καλλιτέχνης Jonny Neutron.

Στον Πύργο Βιβλίων και τον Φάρο του ΚΠΙΣΝ θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχα δύο θεματικά εργαστήρια χορού για αρχάριους και προχωρημένους χορευτές. Την Παρασκευή 10/2 το Θέατρο Ελληνικών Χορών «Δόρα Στράτου» θα μας διδάξει τα βήματα, αλλά και την ιστορία αγαπημένων παραδοσιακών χορών, τονώνοντας την αίσθηση της συνεργασίας και της ομαδικότητας. Την Κυριακή 12/2 ο ρυθμός ανεβαίνει καθώς η χορευτική κολεκτίβα Salsa Sinners Dance Co. μας μαθαίνει πως να χορεύουμε Salsa, έναν από τους πιο διασκεδαστικούς latin χορούς, προσκαλώντας μας, αμέσως μετά το μάθημα, σε ένα μοναδικό πάρτυ.

Αναλυτικά:

MUSIC ESCAPADES

Tareq
Σάββατο 11.02. 2017, 21:00, ΠΥΡΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

O Tareq, ο Ελληνοϊορδανός καλλιτέχνης ηλεκτρονικής μουσικής, έχει μια πολύπλευρη καριέρα ως performer, παραγωγός και DJ. Στο ενεργητικό του συγκαταλέγονται τρία άλμπουμ, αλλά και διακρίσεις όπως αυτές του καλύτερου άλμπουμ ηλεκτρονικής μουσικής για το 2010 στην Ελλάδα για το Cocoon και του Tune of the Month το 2011 (Mighty Mouse Remix) από το διεθνές περιοδικό Mix Mag. Συνεργάστηκε με ονόματα όπως οι Fischerspooner, Mighty Mouse και Gala. Στο ΚΠΙΣΝ θα παρουσιάσει με special guests την Ανδριάνα Μπάμπαλη και την Ilia Darlin τραγούδια από τις προηγούμενες δουλειές του, καθώς και αυτά από το επερχόμενο EP Indigo, που έχει γράψει σε συνεργασία με τον Γάλλο παραγωγό Lacquer και τον Άγγλο καλλιτέχνη Jonny Neutron.

Tareq: Φωνητικά
Eliot: Φωνητικά, πλήκτρα & programming
Tharrenos: Κιθάρες

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΧΟΡΟΥ

Εργαστήριο παραδοσιακού χορού για ενήλικες
Παρασκευή 10.02.2017, 11.00-12.30, ΠΥΡΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Η διατήρηση των παραδοσιακών χορών αποτελεί και το έναυσμα του εργαστηρίου αυτού. Μέσα από τη διδασκαλία του χορού οι συμμετέχοντες μαθαίνουν ποικίλες λαογραφικές πληροφορίες, ενώ παράλληλα τονώνουν την αίσθηση της συνεργασίας και της ομαδικότητας.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Θέατρο Ελληνικών Χορών ‘Δόρα Στράτου’

Social Ballroom: Salsa (με τους Salsa Sinners Dance Co.)
Κυριακή 12.02. 2017, Μάθημα Χορού – 11.00-12.00, Πάρτυ – 13.00, ΦΑΡΟΣ

Κάθε μήνα, αρχάριοι και προχωρημένοι χορευτές κάθε ηλικίας συγκεντρώνονται στο ΚΠΙΣΝ σε ένα μάθημα χορού ανοιχτό για όλους! Το Social Ballroom φέρνει στο ΚΠΙΣΝ χορούς και μουσικές από όλο τον κόσμο, ενώ δίνει την ευκαιρία σε όλους να τους δοκιμάσουν. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται υπό την επίβλεψη έμπειρων δασκάλων, ενώ μετά το σεμινάριο, ακολουθεί πάρτυ στο οποίο οι χορευτές, αρχάριοι και προχωρημένοι, μπορούν να δοκιμάσουν τις κινήσεις τους.

Η θεματική του Φεβρουαρίου είναι αφιερωμένη στη μουσική salsa. Τη διοργάνωση επιμελήθηκε η χορευτική ομάδα Salsa Sinners Dance Co., η οποία επικεντρώνεται στον τρόπο έκφρασης του κάθε ανθρώπου μέσω της λάτιν μουσικής. H χορευτική αυτή κολεκτίβα, μοναδική στο είδος της στην Ελλάδα, έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, έχει στο ενεργητικό της αναρίθμητους τίτλους, σημαντικές διακρίσεις και πολλά βραβεία, ενώ οι τηλεοπτικές της εμφανίσεις έχουν ξεχωρίσει και έχουν κερδίσει την αγάπη του κόσμου.

Ελάτε στο ΚΠΙΣΝ δωρεάν με το Shuttle Bus!

Και μην ξεχνάτε! Καθημερινά, 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης προσφέρεται δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών προς και από το ΚΠΙΣΝ, με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, ξεκινά από την κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος, πραγματοποιεί στάση στο σταθμό Συγγρού – Φιξ και καταλήγει στη νότια πλευρά του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ, ενώ στην επιστροφή ακολουθεί την αντίστροφη διαδρομή. Επιπλέον, κάθε Παρασκευή από τις 14.30 έως τα μεσάνυχτα, και κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 06.00 έως τα μεσάνυχτα τα δρομολόγια του shuttle bus πραγματοποιούνται κάθε 30 λεπτά.