Το Εθνικό Ωδείο και το Μουσείο Μπενάκη μας προσκαλούν σε μία συναυλία με σπουδαστές του Εθνικού Ωδείου, στην οποία θα ακούσουμε μελωδίες «Από τον Μότσαρτ στους Μπηλτς», το Σάββατο 14 Ιουνίου 2014.

To Εθνικό Ωδείο μας ταξιδεύει σε μουσικές από όλο τον κόσμο, θυμίζοντάς μας ότι η μουσική είναι η τέχνη επικοινωνίας με όλους τους ανθρώπους. Οι τελειόφοιτοι σπουδαστές μονωδίας του Εθνικού Ωδείου  θα μας παρουσιάσουν αποσπάσματα από όπερες ενώ οι παιδικές χορωδίες του θα ερμηνεύσουν τραγούδια  από διάφορες χώρες. Η συναυλία απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.

Συμμετέχουν: η Παιδική Χορωδία και το Τμήμα Μελοδραματικής του Εθνικού Ωδείου καθώς και η Χορωδία «Ασπασία Κανατσούλη» του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου. Υπεύθυνοι καθηγητές: Ελπίδα Παουλίνο, Γιάννης Σκεντέρης και Τζένη Αρσένη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια από τη Γουινέα, την Κένυα, την Ιαπωνία, τη Νότια Ινδία, την Κάτω Ιταλία, τραγούδια των Μπητλς,  αλλά και Ελλήνων συνθετών: Μανώλη Καλομοίρη, Μίκη Θεοδωράκη, Κώστα Καπνίση, αποσπάσματα από τις όπερες του Μότσαρτ (Γάμοι του Φίγκαρο, Έτσι κάνουν όλες, Ιδομενέας),  από την Όπερα της Πεντάρας του Kurt Weill κ.ά.