Το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), συνεχίζει την ανοιχτή επικοινωνία του με τους πολίτες μέσα από το ανανεωμένο και εμπλουτισμένο πρόγραμμα εκδηλώσεών του. Από τις νέες, μόνιμες εγκαταστάσεις του, το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει πρωτότυπες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, δίνοντας την ευκαιρία  στο κοινό να έρθει πιο κοντά στο ΚΠΙΣΝ και να παρακολουθήσει τα τελευταία βήματα προς την ολοκλήρωσή του.

Για το διάστημα 23 με 24 Απριλίου 2016, το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνει δύο μουσικές εκδηλώσεις, αλλά και δύο πασχαλινά εργαστήρια για παιδιά.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για το διάστημα 23 – 24 Απριλίου περιλαμβάνουν:

Μουσική εκδήλωση

Με δύο χορδές, στο σούρουπο – 23.4.2016,  Ώρα 19.00

Η υποψήφια για το βραβείο Μελίνα Μερκούρη, Xριστίνα Μαξούρη, και η Σοφία Ευκλείδου, προλογίζουν μουσικά τη Μεγάλη Εβδομάδα, σε μία συναυλία ειδικά σχεδιασμένη για το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ. Μια φωνή και ένα τσέλο συναντιούνται σε έργα παλιών και νέων δημιουργών, συνδυάζοντας κείμενα της ελληνικής λογοτεχνίας και κλασικές οργανικές συνθέσεις.

Με τους: Χριστίνα Μαξούρη: σύνθεση προγράμματος, τραγούδι

Σοφία Ευκλείδου: τσέλο

              

Πασχαλινά εργαστήρια για παιδιά

Πόσα λουλούδια φέρνουν την άνοιξη; – Αυτά είναι για σένα – 24.4.2016,  Ώρα 11.00

Λουλούδια στη φύση, στο πάρκο, στο μπαλκόνι. Λουλούδια κομμένα, λουλούδια που τα προσφέρω, λουλούδια στο βάζο, πολλά, λίγα, μικρά, μεγάλα, περίεργα, όμοια, διαφορετικά. Με έμπνευση έργα του Pablo Picasso, τα παιδιά θα ζωγραφίσουν τα δικά τους λουλούδια, παίζοντας με τα χρώματα και τα σχήματα.

Για παιδιά 4-6 ετών

Πόσα λουλούδια φέρνουν την άνοιξη; – Λουλούδια δραπέτευσαν από το φυτολόγιο – 24.4.2016,  Ώρα 12.30

Λουλούδια στη φύση, στο πάρκο, στο μπαλκόνι. Λουλούδια κομμένα, λουλούδια που τα προσφέρω, λουλούδια στο βάζο, πολλά, λίγα, μικρά, μεγάλα, περίεργα, όμοια, διαφορετικά. Με έμπνευση έργα του Henri Matisse, τα παιδιά ζωγραφίζουν τα δικά τους λουλούδια, παίζοντας με τα χρώματα και τα σχήματα.

Για παιδιά 6-8 ετών

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χριστίνα Τσινισιζέλη, εικαστικός

*Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις απαιτούν προεγγραφή

Μουσική εκδήλωση

Συναυλία της Γυναικείας & της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ με έργα Λατρευτικής Μουσικής – 24.4.2016,  Ώρα 19.30

Τα δύο χορωδιακά σύνολα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζουν, στο πνεύμα των ημερών του Πάσχα, μία συναυλία με σπουδαία έργα Λατρευτικής Μουσικής.

Μουσική διεύθυνση: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος (Γυναικεία Χορωδία ΕΛΣ)

Μάτα Κατσούλη (Παιδική Χορωδία ΕΛΣ)