Το Jazzét Music Hall, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023 στις 9.30 το βράδυ, παρουσιάζει το εκλεκτό Harris Lambrakis Quartet που δημιουργήθηκε το 2006 στην Αθήνα και από τότε παρουσιάζει αποκλειστικά την πρωτότυπη μουσική που συνθέτουν τα μέλη του και με καλεσμένο τον εξαίρετο Λευτέρη Ανδριώτη στην λύρα.

Τα τελευταία 16 χρόνια, με τον Νίκο Σιδηροκαστρίτη στα τύμπανα, τον Δημήτρη Θεοχάρη στο πιάνο, τον Χάρη Λαμπράκη στο νέυ και τον Δημήτρη Τσεκούρα στο κοντραμπάσο ως μέλη, το σχήμα εμβαθύνει στη σχέση του με το κοινό του καθώς διερευνά τα μουσικά τοπία της Ανατολής και της Δύσης. Η τροπική (modal) τζαζ, η ελληνική παραδοσιακή μουσική, οι τροπικές μουσικές της Ανατολικής Μεσογείου συναντώνται και μπλέκονται αρμονικά με τις τζαζ αρμονίες της δεκαετίας του 1960 και την αυτοσχεδιαστική μουσική στον ήχο του σχήματος. Το κουαρτέτο έχει κυκλοφορήσει δύο δίσκους, “Θέα” (2010) και “Μετέωρα” (2013), ενώ το τελευταίο διάστημα ολοκληρώνει τον τρίτο του δίσκο με τίτλο “Λαφίνα”.

Το αποτέλεσμα, είναι ένα μουσικό ταξίδι όπου οι ακροατές μαζί με τους μουσικούς, έρχονται αντιμέτωποι με το απρόσμενο, που δεν μπορούν να το ορίσουν παρά μόνον όλοι μαζί να το ακολουθήσουν.

Μουσικά τοπία της Ανατολής και της Δύσης
Συντελεστές

Harris Lambrakis Quartet
Νίκος Σιδηροκαστρίτης: τύμπανα
Δημήτρης Θεοχάρης: πιάνο
Δημήτρης Τσεκούρας: μπάσο
Χάρης Λαμπράκης: νέυ

featuring Λευτέρης Ανδριώτης: λύρα

Photo Credit: Γιώργος Λαμπράκης, via Harris Lambrakis Quartet – Χάρης Λαμπράκης Quartet, Facebook