Το Μουσείο Μπενάκη, εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Michelangelo Foundation, έναν σημαντικό οργανισμό για την προστασία και την ανάδειξη του ευρωπαϊκού craftsmanship, παρουσιάζει έργα αντίστοιχης θεματικής και τεχνικής με αυτά της Βενετίας στη Βιτρίνα της Κριεζώτου.

Το Homo Faber Event είναι μια σημαντική διεθνής έκθεση για το ευρωπαϊκό craftsmanship με πάνω από 400 μοναδικά έργα και 30 συμμετέχουσες χώρες. Η φετινή διοργάνωση προσκαλεί τους επισκέπτες να ανακαλύψουν τη σύνδεση και την επιρροή της ιαπωνικής παράδοσης στην ευρωπαϊκή δημιουργικότητα και δεξιοτεχνία. Στο πλαίσιο αυτό, η Μαρία Γρηγορίου, ο Άκης Γκούμας, η Μαργαρίτα Εκκλησιάρχου, η Ζωή Κεραμέα, η Ιωσηφίνα Κοσμά και οι Chrisma58 (Χρήστος Χρηστίδης και Μιχάλης Μαϊδάτσης) επιλέχθηκαν από τη διοργάνωση να εκθέσουν έργα τους.

Με ένα εντυπωσιακό εύρος υλικών, τεχνικών και δεξιοτήτων, οι επτά Έλληνες δημιουργοί συμμετέχουν σε δυο από τις 15 εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο στο San Giorgio Maggiore στη Βενετία. Μέταλλο, ύφασμα, ξύλο, χαρτί και πορσελάνη συνδιαλέγονται στα έργα τους αναδεικνύοντας τις ιδιαίτερες πτυχές της υψηλής Ελληνικής χειροτεχνίας.