«Μουσεία για την Ισότητα. Ποικιλομορφία και κοινωνική συνοχή» είναι το θέμα που όρισε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2020 #IMD2020, εστιάζοντας στην κοινωνική αξία των μουσείων που συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία βιωματικών εμπειριών που έχουν ιδιαίτερη σημασία για όλους ανεξαιρέτως τους επισκέπτες.

Λόγω της προσωρινής αναστολής λειτουργίας των μουσείων, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2020 θα διεξαχθεί ψηφιακά!

Το Μουσείο Μπενάκη συμμετέχει με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και το πρόγραμμα «Βλέποντας με τις Αισθήσεις» σχεδιασμένο για τυφλούς ή μερικώς βλέποντες επισκέπτες. Αυτή τη φορά, με θέμα «Το Καλοκαίρι Αυτό. Τρεις Εικόνες για τις Αποσκευές μας» απευθύνεται σε όλους για μία online συνάντηση!

Με εφόδια τη μνήμη, τον ήχο και την ποίηση θα προσεγγίσουμε ένα από τα κυρίαρχα θέματα της Πινακοθήκης Γκίκα, αυτό του ελληνικού τοπίου, ξεχωρίζοντας τρεις εικόνες που το αποδίδουν με τη διαύγεια και τον κορεσμό του καλοκαιρινού φωτός.

Στην online συνάντηση θα εστιάσουμε στη ματιά των ζωγράφων Νίκου Εγγονόπουλου, Γεράσιμου Στέρη και Σπύρου Παπαλουκά, και θα ακολουθήσουμε τα βήματα τους στις υπαρκτές ή φανταστικές γωνιές της ελληνικής υπαίθρου.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν μια μνήμη ενός ιδιαίτερου γι’ αυτούς καλοκαιρινού τοπίου.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο [email protected]. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί online στις  18/05/2020, 17:00 – 18:30.