Ο Σάμουελ Σάλομον, ένας καθηγητής λογοτεχνίας που είναι άνεργος από τότε που η φίλη του βρήκε τραγικό θάνατο, υποφέρει από ένα συνεχόμενο εφιάλτη όπου μια γυναίκα δολοφονείται βάναυσα σε μια παράξενη τελετή. Όταν η γυναίκα που έχει στοιχειώσει τις νύχτες του, βρίσκεται νεκρή στην πραγματικότητα, ο Σάμουελ, ψάχνοντας απαντήσεις θα καταφέρει να βρεθεί στον τόπο του εγκλήματος.

Εκεί, θα συναντήσει την Ρέιτσελ, η οποία είχε τον ίδιο εφιάλτη με εκείνον και μαζί θα κάνουν τα πάντα να ανακαλύψουν την ταυτότητα της μυστηριώδους γυναίκας, μπαίνοντας σε έναν τρομακτικό κόσμο που ελέγχεται από φιγούρες που ενέπνευσαν τους καλλιτέχνες μέσα στο χρόνο: τις Μούσες!

Σημείωμα σκηνοθέτη

Την πρώτη φορά που διάβασα το βιβλίο που με ενέπνευσε για αυτή την ταινία, ήξερα ότι είχα βρει κάτι πολύ ιδιαίτερο. Δε συμβαίνει συχνά να βρεθείς μπροστά σε ένα παραμύθι τόσο όμορφο, συναρπαστικό και ταυτόχρονα τρομακτικό. Δε μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό ότι η φιγούρα της μούσας θα μπορούσε να προκαλεί τρόμο, ή ότι η ομορφιά και η ποίηση θα μπορούσε να είναι γεμάτη  κίνδυνο… απόλυτη φρίκη κρυμμένη μέσα σε λέξεις και στροφές. Ο τρόπος που αυτά τα στοιχεία είναι τόσο καλά δεμένα, δημιουργεί μία ίντριγκα τόσο μυστηριώδη, που είναι σχεδόν υπνωτική… κρατώντας τον αναγνώστη καθηλωμένο μέχρι την τελευταία σελίδα, μέσα από μία σειρά σκηνών απόλυτου φόβου. Όλα σε αυτό το μυθιστόρημα ήταν μοναδικά και τρομακτικά. Τόσο όμορφα και όμως τόσο φοβερά. Μια πραγματικά πρωτότυπη και απροσδόκητη ιστορία. Η φαντασία μου άρχισε να τρέχει. Άρχισα να οραματίζομαι την ταινία, δίνοντας ευχαρίστηση και τρόμο στους θεατές, καθώς η φρίκη μέσα από αυτές τις σελίδες μεταφερόταν στη μεγάλη οθόνη.

Σκηνοθεσία: Jaume Balaguero

Σενάριο: Jaume Balaguero & Fernando Navarro

Με τους: Φράνκα Ποτέντε, Ελιοτ Κόουαν, Άνα Ουλαρου, Κρίστοφερ Λόιντ