Δεν θα χάσουμε την Αθήνα γιατί η κουλτούρα μας είναι εκρηκτική, λέει ο VoxPopuli στον καινούργιο του δίσκο που μόλις κυκλοφόρησε. Εκρητική με τάση προς την δημιουργία κι όχι την καταστροφή, όπως το MOX, πυρηνική εκρηκτική ύλη που προορίζεται για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.

MoxieKult είναι η κουλτούρα όσων απαντούν χωρίς να σκέφτονται το κόστος όταν είναι να υπερασπιστούν τις ιδέες τους, τους ανθρώπους τους, τις αξίες τους. Όπως ακριβώς έκανε ο Μαρσεγιέζος Zinedine Zidane, ο οποίος απεικονίζεται στο εξώφυλλο να ρίχνει μία γερή κουτουλιά στον ακροδεξιό Materazzi , μετά από ρατσιστικό σχόλιο του δεύτερου. Ο Zidane δεν υπολόγισε το κόστος της εικόνας του, παρ’ότι μιλάμε για την τελευταία αναμέτρηση στην ποδοσφαιρική καριέρα του.

Οι πολιτικές καταβολές του είναι σαφείς μέσα στον δίσκο όταν μέσα από ερωτικά τραγούδια υπερασπίζεται τις μαχήτριες και τους μαχητές στη Rojava και στο Kobani στο τραγούδι Huriya, η αλληλεγγύη του στην LGBTQ κοινότητα που δίνει αγώνα για ορατότητα μέσα στο τραγούδι Nightmare αλλά επίσης και από την αυτοκριτική στην τοξική νοοτροπία του alpha male όπως φαίνεται στα τραγούδια Fly not, Pay Love Leave αλλά και the movie.

Στο album ακούγονται όλες οι επιρροές του VoxPopuli, από detroit house, μέχρι trip hop & neo soul αλλά πάντα με την πολύ χαρακτηριστική τεχνοτροπία ενός hip hop artist και ειδικά όταν αυτός είναι μέλος της κοοπερατίβας Radical Breaks. ΤΟ RB εδώ και 5 χρόνια σερβίρει μία διαφορετική hip-hop γεύση με πολιτικά στρατευμένη μουσική πάνω σε groovy beats, ρηξικέλευθη αισθητική και αντίληψη στην επιλογή των καλλιτεχνών του και των κυκλοφοριών.

Την επιμέλεια του ήχου έχουν αναλάβει οι Renegade Instruments και Ibo Himi (EnD Productions) και την καλλιτεχνική επιμέλεια του δίσκου η Χριστίνα Τριγύρη. Στο album συμμετέχουν καλλιτέχνες από την ομάδα του Radical Breaks, Infinik, Jme the Realest, A.Ex και Unchanged ATH.

Μπορείτε να ενισχύσετε εδώ.