Το Goethe-Institut Athen και η πλατφόρμα Moving Silence διοργανώνουν για τρίτη φορά στην Αθήνα  ένα φεστιβάλ αφιερωμένο  στη βωβή κινούμενη εικόνα και τον πειραματικό ήχο

Μουσικοί από την Αθήνα και το Βερολίνο συναντιούνται στην Αθήνα για να συνοδεύσουν γερμανικές και ελληνικές βωβές ταινίες, κλασικές και σύγχρονες, προσφέροντας την ευκαιρία στο κοινό να έρθει σε επαφή με νέες οπτικοακουστικές εμπειρίες καθώς εικόνα και ήχος συναντιούνται με ασυνήθιστο και απροσδόκητο τρόπο.

Μια παραγωγή του Goethe-Institut Athen και της Moving Silence  σε συνεργασία με το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Beton 7

Επιμέλεια προγράμματος:

Matthias Fritsch & Goethe-Institut Athen

σε συνεργασία με τον Νεκτάριο Παππά

Η πλατφόρμα κινηματογραφιστών και μουσικών Moving Silence ιδρύθηκε το 2009 στο Βερολίνο από τον μουσικό Marco Brosolo και τον κινηματογραφιστή Matthias Fritsch με σκοπό να συνδέσει τις ρίζες του κινηματογράφου με τη σύγχρονη αισθητική και τις νέες τεχνολογίες, αλλά και τη δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου καλλιτεχνών. Εκδηλώσεις της Moving Silence έχουν οργανωθεί σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά πρόσφατα και στο Νέο Δελχί/Ινδίες. H moving silence παρουσίασε για πρώτη φορά κινηματογραφικές συναυλίες στην Αθήνα το 2010. Το δίκτυο της moving silence μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας διευρύνεται ολοένα και πιο πολύ. Κι αυτό δεν θα ‘ταν εφικτό χωρίς το κέφι, τη δημιουργικότητα και τον επαγγελματισμό των καλλιτεχνών, κινηματογραφιστών, μουσικών, τεχνικών, και από τις δυο χώρες. Ανεκτίμητη η συμμετοχή τους, και κυρίως στις μέρες μας.

Φέτος το Goethe-Institut Athen και το Φεστιβάλ Moving silence διοργανώνουν διαγωνισμό, δίνοντας κίνητρο και ευκαιρία σε δημιουργούς που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα να υλοποιήσουν ένα δικό τους φιλμ – βωβό και σύγχρονο!

Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ παρουσιάζει

–              ANIMATION!

Διαφημίσεις animated από τις αρχές του περασμένου αιώνα, έργα μεγάλων δημιουργών της γερμανικής avantgarde της δεκαετίας του 1910 και 1920

Ιστορίες με animation live από την Ιαπωνία!

Σύγχρονες γερμανικές ταινίες animation – Σύγχρονες ελληνικές ταινίες animation σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Animasyros

–              LANDSCAPES/SOUNDSCAPES

Με ταινίες από διάφορες χώρες

–              VOCALS & VOICE

Πρωτότυπες συνοδείες ταινιών από διάφορες χώρες

Θ’ ακολουθήσει δελτίο τύπου με αναλυτικό πρόγραμμα

MOVING SILENCE FESTIVAL 2013

28+29+30+31 Μαρτίου 2013

Cinema Concerts