Με ένα πρωτοποριακό σεμινάριο, με οδηγό τη φράση ότι «οι ταινίες δεν φυτρώνουν στα δέντρα, πρέπει να τις φτιάξεις!», ο χώρος της εκπαίδευσης του κινηματογράφου αποκτά άλλη διάσταση!

Με ένα πρωτοποριακό σεμινάριο, με οδηγό τη φράση ότι «οι ταινίες δεν φυτρώνουν στα δέντρα, πρέπει να τις φτιάξεις!», ο χώρος της εκπαίδευσης του κινηματογράφου αποκτά άλλη διάσταση!

Από την Τρίτη 3 Ιουνίου έως και το Σάββατο 5 Ιουλίου η δράση Movies don\’t grow on trees, you have to make them, θα αποτελέσει μία καινούρια κίνηση που αφορά την εκπαίδευση στον χώρο του κινηματογράφου.

Με συνεχόμενα ταχύρρυθμα σεμινάρια σε όλους τους τομείς της κινηματογραφικής τέχνης από το σενάριο, την σκηνοθεσία, την υποκριτική, ως την παραγωγή και την διανομή και όλα αυτά με την άμεση πρακτική και την προσομοίωση σε συνθήκες γυρισμάτων, οι νέοι κινηματογραφιστές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν να βάζουν με συνέπεια και συνέχεια τις ιδέες τους σε πράξη, αναγνωρίζοντας την ευκολία του γρήγορου ψηφιακού μέσου, αλλά χωρίς να υποτιμούν τις δυσκολίες ενός καλλιτεχνικού έργου.

Φιλοδοξία της κίνησης αυτή είναι να καταφέρει να καθοδηγήσει νέους κινηματογραφιστές κάθε ηλικίας να αρθρώσουν λόγο και να τον ισχυροποιήσουν μέσα στις διεθνείς συνθήκες της υπάρχουσας αγοράς, χωρίς φόβο και κόμπλεξ.

Να εξασκήσουν τις γνώσεις, τις ιδέες, την πρακτική τους, και να μάθουν να λειτουργούν καίρια και αποτελεσματικά αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους και διευρύνοντας τη θεματολογία τους.

Το σύστημα αυτό βασίζεται σε ένα ταχύ σεμινάριο – πρακτική με προσωπικό tutoring και παρακολούθηση σε όλα τα στάδια που ετοιμάζεται μία ταινία. Η Βαρβάρα Δούκα, ο Πάνος Κούτρας, η Αγάθη Δαρλάση, η Τζωρτζίνα Κακουδάκη, ο Μάκης Φάρος και άλλοι επαγγελματίες του χώρου, θα ασχοληθούν με αυτή τη διαδικασία.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης δεν είναι πάνω από έναν μήνα και η επιλογή των ενδιαφερομένων θα γίνει καθαρά με κριτήρια ιδέας ή σεναρίου και όχι βιογραφικού ή προηγούμενης εμπειρίας στον χώρο του κινηματογράφου. Θα είναι αυστηρά το πολύ για 12 μαθητές για τον μήνα Ιούνιο και θα γίνει κατόπιν προσωπικής συνέντευξης.

Τα σενάρια ή οι ιδέες θα πρέπει να σταλούν έως το Σάββατο 31 Μαΐου στο mail: moviesdontgrowontrees@gmail.com. Λεπτομέρειες στo link: http://moviesdontgrowontrees.wordpress.com

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την κα Βαρβάρα Δούκα στο τηλέφωνο: 6982452884.