Με τον γενικό τίτλο Μουσικός Οκτώβριος, εγκαινιάζεται στις 8 Οκτωβρίου, η χειμερινή περίοδος στο θέατρο Κάππα. Δέκα ιδιαίτερες

μουσικές παραστάσεις- προτάσεις με βασικό υλικό τραγούδια και μουσικές από το θέατρο και τον κινηματογράφο. Συνθέτες, ηθοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές σε δέκα βραδιές που υπόσχονται ένα διαφορετικό αισθητικό αποτέλεσμα σε συνυπάρξεις και ερμηνείες που ξεχωρίζουν.

Μια συνειδητή προσπάθεια για μια άλλη αντίληψη στην ερμηνεία μουσικών και τραγουδιών που ξεχώρισαν στο χρόνο. Μια προσπάθεια να προστατευτεί κάθε δημιούργημα που δικαιούται να έχει μέλλον.

Στον Μουσικό Οκτώβριο συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι καλλιτέχνες: Ρίτα Αντωνοπούλου, Σαβίνα Γιαννάτου, Χρήστος Ζερμπίνος,  Κώστας Θωμαίδης, Θέμης Καραμουρατίδης, Χαρά Κεφαλά, Σία Κοσκινά, Άλκης Κούρκουλος, Μίλτος Λογιάδης, Γιάννης Μπέζος, Νατάσσα Μποφίλιου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Γιώτα Νέγκα, Θοδωρής Οικονόμου, Γιώργος Παπαχριστούδης, Νίκος πλατύραχος, Τάνια Τρύπη, Ταξιάρχης Χάνος, Γιάννης Χαρούλης κ.ά.

Το αναλυτικό πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010, ώρα 21.00 

Σαβίνα Γιαννάτου: «Πάω να πω στο σύννεφο»
Συμμετέχει ο Τάσος Μυσιρλής

Η κορυφαία ερμηνεύτρια αποδίδει με μοναδικό τρόπο αγαπημένα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, διατηρώντας ακέραια την ουσία, την ποίηση και το βάθος του έργου του συνθέτη.

Συμμετέχει 4μελής ορχήστρα.

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010, ώρα 21.00

Κώστας Θωμαΐδης, Θοδωρής Οικονόμου – πιάνο,
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Δέσποινα Πολυκανδρίτου

Ο Κώστας Θωμαίδης σε ένα κύκλο τραγουδιών του Θάνου Μικρούτσικου γραμμένα για το θέατρο .Παράλληλα ένας κύκλος αγαπημένων τραγουδιών του εξαιρετικού ερμηνευτή, ολοκληρώνουν το πρόγραμμα μιας ιδιαίτερης βραδιάς.

Ο συνθέτης Θοδωρής Οικονόμου (πιάνο) επικεφαλής ενός μουσικού τρίο (πιάνο, ακορντεόν, τσέλο).
Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010, ώρα: 21.00
Γιάννης Μπέζος, «Νίκος Γκάτσος – Στον ουρανό σαν άστρο θα χαθώ»

Πιάνο: Ανδρέας Ζαφειρόπουλος

Ο Γιάννης Μπέζος, σε μια μουσική παράσταση με τίτλο  «Στον ουρανό σαν άστρο θα χαθώ».

Ο ηθοποιός, μας ταξιδεύει στην ποίηση του Νίκου Γκάτσου, άλλοτε τραγουδώντας άλλοτε διαβάζοντας κι άλλοτε «υποδυόμενος» στιγμές από τραγούδια, συχνά με αρκετή δόση χιούμορ.

Video με υλικό από το έργο του Νίκου Γκάτσου.

Τρίτη 12 και Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010, ώρα: 21.00

Θέμης Καραμουρατίδης «΄Εχω ένα σχέδιο…»

Ο νέος συνθέτης Θέμης Καραμουρατίδης σε δυο μοναδικές βραδιές σε αγαπημένα του τραγούδια από το θέατρο – αλλά και δικά του τραγούδια- με τίτλο «΄Εχω ένα σχέδιο…».

Προσκεκλημένοι του τρεις από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της νέας γενιάς η Νατάσσα Μποφίλιου, η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Γιάννης Χαρούλης.

Μαζί τους ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης και οι ηθοποιοί της νεότερης γενιάς Μίνως Θεοχάρης – Νάντια Κοντογεώργη -Χρήστος Γεωργαλής – Κωνσταντίνος Ασπιώτης – Αλεξάνδρα Αϊδίνη – Ελευθερία Μπενοβία.
Την εξαμελή ορχήστρα διευθύνει ο Θέμης Καραμουρατίδης

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, ώρα: 21.00

Νίκος Πλατύραχος, «Ονειρογραφία…». Συμμετέχει το κουαρτέτο «Οίστρον»
Τραγούδι Γιώτα Νέγκα

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, ώρα: 21.00
Μ. Λογιάδης, Χ. Ζερμπίνος

Μια σπάνια όσο και πρωτότυπη συνάντηση. Ο μαέστρος Μ. Λογιάδης στο πιάνο  και ο σολίστ του ακκορντεόν Χ. Ζερμπίνος, σε ένα ταξίδι σε μουσικές που αγάπησαν και αγαπήσαμε.

Στη μουσική παράσταση τους στη σκηνή του ΚΑΠΠΑ, οι δύο δημιουργοί ερμηνεύουν με συγκλονιστικό τρόπο μεταξύ άλλων μουσικές των: Ch. Chaplin, C. Gardel,  A. Piazzolla, E. Satie, Ν. Πλατύραχου,  L. Bacalov, D. Shostakovitch, Μάνου Χατζιδάκι.

Σάββατο 16 – Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

«Μικρά νυχτερινά μυστικά… »

Επτά ηθοποιοί με εξαιρετικές φωνές, σε μια βραδιά έκπληξη. Εδώ τα τραγούδια δημιουργούν μια ιστορία που την ακούμε με τον ιδιαίτερο ερμηνευτικό τρόπο των ηθοποιών.

Μικρές στιγμές ποίησης αλλά και όσα θα ακολουθήσουν το χειμώνα στο θέατρο ΚΑΠΠΑ συμπληρώνουν  το υλικό της βραδιάς.

Με την παράσταση «Μικρά νυχτερινά μυστικά…» ολοκληρώνεται ο κύκλος του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ και μας εισάγει στον θεατρικό γεμάτο εκπλήξεις καλλιτεχνικό πρόγραμμα του θεάτρου ΚΑΠΠΑ.

Συμμετέχουν: Χαρά Κεφαλά, Σία Κοσκηνά, Τάνια Τρύπη, Ταξιάρχης Χάνος, Νικόλας Στυλιανού, Φοίβος Ριμένας.

Ο  Άλκης Κούρκουλος σε μικρά ποιητικά στιγμιότυπα.
Δ/ση ορχήστρας: Γιώργος Παπαχριστούδης
Σκηνοθετική επιμέλεια: Θέμης Μουμουλίδης