Τί είναι όμως το Μουσικό Χωριό;

Το Μουσικό Χωριό, γνώριμο σε εκατοντάδες μουσικούς και φίλους της τέχνης, είναι ένας θεσμός ελεύθερης ανταλλαγής μουσικών ιδεών και  πρωτότυπων εκπαιδευτικών μοντέλων στη μουσική πράξη.

Διοργανώνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία  arTree, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση του νομού Μαγνησίας, την Ε.Κ.ΠΟΛ, τον Δήμο Αρτέμιδος και το Ίδρυμα “Σταύρος Σ. Νιάρχος”.

Φέτος, μετά από 4 θερινούς και έναν χειμερινό κύκλο δραστηριοτήτων, το Μουσικό Χωριό γιορτάζει 5 χρόνια από την ίδρυσή του. Μέσα στα καλλιτεχνικά δρώμενα και project επετειακού χαρακτήρα, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην αντιπροσώπευση των μουσικών παραδόσεων της Μεσογείου, εν όψει των Μεσογειακών Αγώνων 2013 που διοργανώνονται στην Μαγνησία.

Οι φετινές περίοδοι εκπαιδευτικών και συναυλιακών δραστηριοτήτων, είναι:

1η:  02 – 08 Αυγούστου
2η: 17 – 23 Αυγούστου
3η: 25 – 31 Αυγούστου

H εκπαιδευτική δράση του Μουσικού Χωριού εκφράζεται θεματικά μέσα από 15 κατευθύνσεις, οι οποίες στεγάζουν 42 μουσικά εργαστήρια/masterclasses ομαδικής δράσης.

Συντονιστές  των δράσεων αυτών είναι, φέτος, 60 προσκαλεσμένοι διεθνείς μουσικοί / εκπαιδευτικοί, καθώς και άνθρωποι με δράση στο χώρο της ζωντανής δημιουργίας, του χορού, του θεάτρου, του λόγου, της ειδικής αγωγής και της καλλιέργειας του σώματος.

Οι φετινές κατευθύνσεις επικεντρώνονται στις εξής θεματικές:

Μεσόγειος – Βαλκάνια – Λαϊκός Πολιτισμός – Παλαιά Μουσική – Μουσική Δωματίου – Ήχος & Λόγος – Αυτοσχεδιασμός – Σύγχρονη Μουσική – Χορός – Θέατρο – Μουσικοπαιδαγωγικά – Διεύθυνση Μουσικών Συνόλων – Performance – Μουσική Τεχνολογία – Το σώμα του μουσικού

Όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιούνται καθημερινά συναυλίες και αυθόρμητα μουσικά δρώμενα σε κάθε γωνιά του Αγίου Λαυρεντίου. Μεταξύ αυτών, συναυλία με τους Χειμερινούς Κολυμβητές, στις 20 Αυγούστου 2010.

To αναλυτικό πρόγραμμα κατευθύνσεων, εργαστηρίων και συναυλιών μπορείτε να το κατεβάσετε από την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Μουσικού Χωριού

Μετά από τις παραπάνω ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων η γραμματεία δε θα μπορεί πλέον να επεξεργαστεί τις ηλεκτρονικές αιτήσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο αριθμός καταλυμάτων στον Άγιο Λαυρέντιο είναι περιορισμένος!

Για αιτήσεις συμμετοχής και πληροφορίες σχετικά με τη διαμονή επισκεφτείτε τον ιστότοπο της διοργάνωσης (http://www.music-village.gr/).