Το φεστιβάλ ένTechno, που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβρη, μας καλεί να γνωρίσουμε από κοντά δύο ταινίες που αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο το πνεύμα της dance κουλτούρας, έτσι όπως αυτό κατακλύζει underground αλλά και πιο mainstream χώρους της υφηλίου.

Ταινίες που καθιστούν σαφές το γεγονός ότι πρόκειται για ένα κίνημα, μια στάση ζωής, έναν τρόπο αντίληψης της μουσικής που όχι μόνο αντανακλά τον τρόπο σκέψης της νέας ψηφιακής γενιάς αλλά και που διέκρινε πρώτη από όλα τα άλλα μουσικά είδη την ανάγκη αλλαγής της φιλοσοφίας της ίδιας της βιομηχανίας και στροφής προς τη συλλογικότητα.

Αρχικά θα δούμε το ντοκιμαντέρ Speaking In Code (www.speakingincode.com), στο πλαίσιο του οποίου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από κοντά τις ιστορίες παραγόντων του χώρου όπως οι Modeselektor, ο δημοσιογράφος Philip Sherburne, οι Wighnomy Brothers (που θα εμφανιστούν και στο ένTechno), ο Tobias Thomas, ο Μοnolake και ο David Gay. Πρόκειται για ιστορίες που αποτυπώνουν τον παλμό μιας από τις πιο δημιουργικές μουσικές κοινότητες της υφηλίου σήμερα.

Το πρόγραμμα συμπληρώνει η προβολή του Berlin Calling (www.berlin-calling.de/en), μιας ταινίας μυθοπλασίας που περιγράφει το ταξίδι ενός μεγάλου Dj του Βερολίνου μέσα από την σουρεαλιστική πραγματικότητα της πόλης και τον επίπλαστο κόσμο των ναρκωτικών. Πρωταγωνιστής του φιλμ είναι ένας από τους πιο γνωστούς Dj του χώρου, ο Paul Kalkbrenner.