Στο πλαίσιο της έκθεσης Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας, «Ένας Συγχρονισμένος Αιώνιος» που παρουσιάζεται στο 

Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Άνδρο, θα πραγματοποιηθούν και φέτος εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 6 έως 13 χρόνων.

 

Σκοπός των μουσειοπαιδαγωγικών προγραμμάτων είναι να φέρουν τα παιδιά σε δημιουργική επαφή με τα έργα του καλλιτέχνη και να τα βοηθήσουν να βιώσουν τις βασικές αρχές που χαρακτηρίζουν την τέχνη του.

 

Οι εκδηλώσεις διαρκούν δύο ώρες και περιλαμβάνουν μία ώρα ειδικής ξενάγησης με παιχνίδια και ερωταποκρίσεις, καθώς και μία ώρα δημιουργικής απασχόλησης με θέματα, παιχνίδια και τεχνικές στο πνεύμα του έργου του καλλιτέχνη. Με τον τρόπο αυτό τα παιδιά, έχοντας ως αφετηρία τα έργα που βλέπουν στην έκθεση θα εκφράσουν τις δικές τους σκέψεις και εικόνες.

 

Τα προγράμματα θα πραγματοποιηθούν από τις 3 έως τις 26 Αυγούστου. Όσοι γονείς ενδιαφέρονται τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν ένα από τα δίωρα αυτά προγράμματα, θα πρέπει να τηλεφωνήσουν προηγουμένως στο Μουσείο για να δηλώσουν συμμετοχή, στο τηλ. 22820 22444.

 

Φέτος για πρώτη φορά διοργανώνεται στον χώρο του μουσείου και ένα εργαστήρι για παιδιά 4-6 χρόνων, που περιλαμβάνει ξενάγηση, παιχνίδι και δημιουργική απασχόληση.

 

Η συμμετοχή σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι δωρεάν.