Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει στο κτήριο της οδού Πειραιώς την έκθεση «Α.Μ. Κωτσιόπουλος και Συνεργάτες. Μια διαδρομή στα όρια του Μοντέρνου».

Η έκθεση του έργου του αρχιτέκτονα και καθηγητή Αρχιτεκτονικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) Α.Μ. Κωτσιόπουλου πραγματοποιείται στο πλαίσιο των μονογραφικών εκθέσεων Ελλήνων αρχιτεκτόνων που οργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη.

 

Ο αρχιτέκτων Αναστάσιος Μ. Κωτσιόπουλος διδάσκει αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και θεωρία της αρχιτεκτονικής και από το 2008 είναι αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Δραστηριοποιείται ως αρχιτέκτων από το 1970 και, από το 1997, διατηρεί το γραφείο «Α.Μ. Κωτσιόπουλος και συνεργάτες αρχιτέκτονες» με τις αρχιτέκτονες Έμυ Ζουμπουλίδου και Αλίνα Πάνου. Η δραστηριότητα του γραφείου περιλαμβάνει διακρίσεις σε 10 αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, ρυθμιστικά σχέδια 7 Πανεπιστημίων, καθώς και πολλές μελέτες για ιδιωτικά και δημόσια κτήρια, ορισμένα από τα οποία έχουν βραβευθεί ή διακριθεί.

Μεταξύ άλλων το γραφείο έχει διακριθεί με το Βραβείο Αρχιτεκτονικής του ΕΙΑ 2000 για κτήρια δημόσιου χαρακτήρα για τη νέα μονάδα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ (με τις Μ. Παπανικολάου και Ρ. Σακελλαρίδου), με ειδική μνεία στα Βραβεία Αρχιτεκτονικής του ΕΙΑ 2008 για το Πολιτιστικό Κέντρο Νάουσας και με το Βραβείο του Μεσογειακού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για κτήρια με προσόψεις αλουμινίου 2003 για τα κεντρικά γραφεία της Alumil.

Επιμέλεια έκθεσης: Άννα Σκιαδά
Επιμέλεια μονογραφίας: Ανδρέας Γιακουμακάτος

Διοργάνωση: Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης