Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης καλεί τους μικρούς μας φίλους την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου

να λάβουν μέρος σε διασκεδαστικές και επιμορφωτικές ταυτόχρονα δραστηριότητες με τη βοήθεια των Μουσειοπαιδαγωγών. Γονείς και παιδιά μπορούν να επισκεφθούν τις μόνιμες συλλογές και την έκθεση με τα έργα των παιδιών που συμμετείχαν στα εργαστήρια ζωγραφικής, εικαστικών, χειροτεχνίας και κατασκευών την περσινή χρονιά. (Διάρκεια έκθεσης έως 26 Σεπτεμβρίου 2010).

Προγράμματα του Μουσείου για την επόμενη χρονιά

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
για παιδιά 8 – 12 ετών

Ο ζωγράφος Διονύσης Καμπόλης και η παιδαγωγός Γκέλυ Τζαμουράνη θα υποδεχτούν τα παιδιά στο εργαστήριο ζωγραφικής για να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα εμπνευσμένα από τις καλύτερες καλοκαιρινές εικόνες.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
για παιδιά 5-10 ετών

Ξέρεις πώς μπορείς να μετατρέψεις ένα χαρτί σε μια χελώνα, έναν κύκνο, ένα σπίτι, ένα αεροπλάνο ή ένα καράβι; Τα παιδιά δημιουργούν έργα με απλά υλικά και πολλή φαντασία με την εικαστικό Νιόβη Σταυροπούλου. Ανακαλύπτουν τα μυστικά του χαρτιού και της τεχνικής του origami.

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ και όχι μόνο…

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης φιλοξενεί ένα νέο εργαστήριο για γονείς (και όχι μόνο) με την εικαστικό Άντζι Καρατζά. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να ‘βουτήξουν’ σε υλικά και να μάθουν πολλές τεχνικές, όπως κολλάζ, πηλό, γύψο, γυψόγαζα, χαρτοπολτό, χαρακτική, κατασκευές…

ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ
από 5 ετών και άνω

Μικρές ιστορίες εμπνευσμένες από τα εκθέματα και τους χώρους του Μουσείου, θα ακούσουν όσοι βρεθούν στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου από την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη.

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
για παιδιά 3,5 – 5 ετών

Πώς οι εικόνες ζωντανεύουν μια ιστορία; Πώς η ιστορία παίρνει μορφή μέσα από τα υλικά; Και πώς τα υλικά δίνουν ξανά εικόνες;
Μια δημιουργική διαδικασία προσαρμοσμένη για παιδιά 3,5 – 5 χρονών. Μια ιστορία κι ένα υλικό καθημερινής χρήσης γίνονται η αφορμή για την πρώτη γνωριμία των παιδιών με το εργαστήριό μας.

Για πρώτη φορά ένα δημιουργικό εργαστήρι για πολύ μικρά παιδιά, με την αναπτυξιακή ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου και την αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου.

Θεατρικό παιχνίδι, ανάγνωση ιστοριών, μυθοπλασία, και εικαστική δραστηριότητα εμπλέκονται σε ένα παιχνίδι, με στόχο την ενεργοποίηση της φαντασίας και τη δημιουργική απασχόληση.

Διαδρομές στο Μουσείο. Διαδραστικές ξεναγήσεις για οικογένειες
για γονείς και παιδιά

Γονείς και παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου ακολουθώντας μια διαδρομή και συμμετέχοντας σε ένα παιχνίδι. Με την αρχαιολόγο – μουσειοπαιδαγωγό Κατερίνα Σταμίδη μαθαίνουν για τον Κυκλαδικό Πολιτισμό, την Αρχαία Ελληνική και την Αρχαία Κυπριακή Τέχνη.

Λύνουν αινίγματα με λέξεις και εικόνες και μαθαίνουν ότι τα αρχαία αντικείμενα ίσως να μην ήταν τελικά αυτό που φαίνεται σε εμάς σήμερα. Ακόμη, προσπαθούν να μαντέψουν τη σημασία λέξεων που συναντά κανείς στα αρχαιολογικά μουσεία αλλά που στον έξω κόσμο έχουν εντελώς διαφορετικό νόημα…

Εικαστικό εργαστήριο
για παιδιά 6 – 12 ετών
Με την τεχνική του κολλάζ, θα προσθέσουμε στο ‘σκεπτόμενο’ ειδώλιο, μύτη, αυτιά, μαλλιά, άλλα μάτια κι άλλο στόμα, ρούχα αν θέλετε! Μια εικαστική πρόταση από την Άντζι Καρατζά και ένα δώρο για το σπίτι.

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Μια φορά κι έναν καιρό… Οι γονείς αφηγούνται παραμύθια στα παιδιά τους. Συναντήσεις για γονείς και όχι μόνο…

Όλοι έχουμε μια ιστορία να πούμε και τα παιδιά είναι πάντα πρόθυμα ν\’ ακούσουν. Πώς λέμε όμως ένα παραμύθι; Ποια είναι η κατάλληλη ιστορία και η κατάλληλη στιγμή;

Και όλους αυτούς τους κακούς τι τους κάνουμε; Ελάτε να βρούμε μαζί τις απαντήσεις σ\’ αυτές και άλλες ερωτήσεις με την αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου.

Η δημιουργική απασχόληση είναι η καλύτερη διασκέδαση για τα παιδιά αλλά και τους γονείς. Χάρις την υποστήριξη των Cheetos & ΗΒΗ Go! τα δημιουργικά εργαστήρια θα προσφέρουν και φέτος ένα πλούσιο και ποιοτικό πρόγραμμα κάθε Σαββατοκύριακο.