Από τις 20 Οκτωβρίου ξεκινά το νέο πρόγραμμα εκδηλώσεων και εκθέσεων του Μουσείου Γουναρόπουλου, το

οποίο περιλαμβάνει:

1. ΕΚΘΕΣΕΙΣ

20 Οκτωβρίου – 27 Νοεμβρίου 2010
Έκθεση ζωγραφικής με  τίτλο «Αντιθέσεις» από την Ομάδα Ζωγραφικής «ΕΞΗ». Η έκθεση θα περιλαμβάνει ακουαρέλες, ελαιογραφίες και παστέλ από έξι γυναίκες ζωγράφους που μαθήτευσαν στο εργαστήρι του διακεκριμένου ακουαρελίστα Απόστολου Πετρομιχελάκη.

10 Νοεμβρίου 2010: 18.30
Με αφορμή την έκθεση «Αντιθέσεις» θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Αποδίδοντας το τοπίο, από την αρχαιότητα ως τη σύγχρονη τέχνη» από την ιστορικό τέχνης Διονυσία Γιακουμή.

8 Δεκεμβρίου 2010  – 29 Ιανουαρίου 2011
…στη φθαρτή εφήμερη ύλη του κόσμου γλυστρώ, με  το στιγμιαίο παρόν, ερωτοτροπώ!
Μικρογλυπτά της Μαρίας Γκίζη σε μάρμαρο, έβενο και πολύτιμα υλικά διανθισμένα από την ιαπωνική ποίηση των haiku. Η έκθεση θα πλαισιωθεί από διαλέξεις για την ιαπωνική τέχνη και από έργα των μαθητών του Εργαστηρίου Ιαπωνικής Μικρογλυπτικής netsuke.

2. ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

Διαλέξεις Ιστορίας της τέχνης
Κύκλος 2ος: Η ζωγραφική του 17ου αιώνα – Το μπαρόκ
Έναρξη  Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010  και ώρα 11.00 πμ
Είσοδος ελεύθερη

Το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου συνεχίζει και φέτος το  πρόγραμμα διαλέξεων Ιστορίας της Τέχνης για το ευρύ κοινό, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την περσινή χρονιά.

Ο δεύτερος κύκλος είναι αφιερωμένος στην ευρωπαϊκή  ζωγραφική του 17ου αιώνα και θα διαρκέσει από 6 Νοεμβρίου 2010 έως 26 Φεβρουαρίου 2011.
 
Οι διαλέξεις θα παρουσιάζονται κάθε Σάββατο πρωί 11:00 – 12:00 από την Επιμελήτρια του Μουσείου και ιστορικό της τέχνης Διονυσία Γιακουμή.

Η είσοδος στις διαλέξεις είναι ελεύθερη για το κοινό