Με εφαλτήριο την έννοια της αλληγορίας, οι τρεις καλλιτέχνες εμπνέονται από τον Benjamin και την αντίληψή του πως αυτή αποτελεί «ένα θραύσμα του παρελθόντος που στοιχειώνει το παρόν».

Για τους καλλιτέχνες Thomas Hutton, Clementine Keith-Roach και Christopher Page, η αρχαία ιστορία της μορφής στοιχειώνει το έργο τους, όπως στοιχειώνει και το παρόν ˙ εντοπίζεται στη σύγχρονη κατάρρευσή της, στην ισοπέδωσή της, στην αυθαιρεσία της. Στην πρακτική του Thomas Hutton, η σκληρότητα της πέτρας γίνεται ένα πολυμερές κουβάρι, λαμβάνοντας μία αρχιτεκτονική μορφή – το φυσικό περιβάλλον εκφυλίζεται και μετατρέπεται σε ένα θεατρικό σκηνικό.

Η Clementine Keith-Roach εξάγει τυπολογίες από τον χώρο της τέχνης που έχουν εγκαταλειφθεί από καιρό. Μετατρέπει μία κατασκευή, μία βικτοριανή κορνίζα τζακιού, παρεμβαίνοντας στα μέρη της (πόδια, βάθρο και σχήμα) με σύγχρονα εφήμερα εκμαγεία, τα οποία λειτουργούν ως λειψανοθήκες.

Τα έργα ζωγραφικής του Christopher Page αποσύρονται στον εαυτό τους – είναι ζωγραφικοί πίνακες ζωγραφικής ή τουλάχιστον κορνίζες, όπου κλασικές και μοντερνιστικές μορφές γίνονται αντιληπτές δίνοντας την εντύπωση ότι βρίσκονται σε απόσταση.

Οι τρεις καλλιτέχνες αυτής της έκθεσης είναι όλοι Άγγλοι και ζουν και εργάζονται στην Αθήνα, αλλά δεν είναι νεοκλασικοί. Το έργο τους δε δίνει προνόμια στο αρχαίο σε σχέση με το μοντέρνο ή το σύγχρονο – μάλλον ενισχύουν αυτές τις υπερθέσεις και παραμορφώνουν τη διαλεκτική που ενυπάρχει στην οπτική.

Σύντομα Βιογραφικά

Thomas Hutton

Ο Thomas Hutton (γ.1983, Λονδίνο) αποφοίτησε από το MFA στη γλυπτική από το Πανεπιστήμιο του Yale (2012) ενώ πιο πριν είχε ολοκληρώσει τις Μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ιστορία της Αρχιτεκτονικής από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου (2006). Πριν μετακομίσει στην Αθήνα στις αρχές του 2016 ζούσε στη Ρώμη.

Η δουλειά του έχει συμπεριληφθεί σε ομαδικές εκθέσεις στο Fondazione Memmo (Ρώμη), Kunsthaus Amersfoort (Ολλανδί), και το Averard Hotel (Λονδίνο). Οι πρόσφατες ατομικές του εκθέσεις ήταν στο Unit9 (Λονδίνο), Sushi Bar Gallery (Νέα Υόρκη), Hunter/Whitfield (Λονδίνο) και Joni Levy (Ζυρίχη).Τον Απρίλιο του 2018 είναι προγραμματισμένη η δεύτερη ατομική του στο Hunter/Whitfield και θα συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις LA MOCA (Λος Άντζελες) τον Ιανουάριο του 2018 και στο Barrick Museum (Λας Βέγκας) το 2019.

Clementine Keith-Roach

Η Clementine Keith-Roach ζει και εργάζεται ανάμεσα στην Αθήνα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Εκτός από τη γλυπτική, σχεδιάζει σκηνικά για σκηνικά θεάτρων και μόδας και πρόσφατα άρχισε να παρουσιάζει τα έργα τέχνης της στα πλαίσια των γκαλερί, για τα οποία έχει επερχόμενες εκθέσεις στο Λος Άντζελες και στο Λονδίνο

Christopher Page

Ο Christopher Page (γ. 1984, Λονδίνο) ζει και εργάζεται μεταξύ Αθήνας και Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει ολοκληρώσει το MFA στη Ζωγραφική από το Yale School of Art (ΗΠΑ), ενώ ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές στη ζωγραφική στο Central St Martins (Λονδίνο). Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί πρόσφατα στο Para Site (Χονγκ Κονγ), Hunter/ Whitfield Gallery (Λονδίνο), Lord Ludd (Φιλαδέλφεαι), The Averard Hotel (Λονδινο), Instituto Inclusartiz (Ρίο ντε Τζανέιρο), Sushi Bar (Νέα Υόκρη) και Hannah Barry Gallery (Λονδίνο), καθώς και σε art fairs διεθνώς με τη LAMB Arts. Ο Page έχει συμμετάσχει σε artist residencies μεταξύ των οποίων ςτο Instituto Inclusartiz στη Βραζιλία και το Container Artist Residency 01, που λαμβάνει χώρα σε πλοία στον κόσμο. Η πρώτη ατομική του σε μουσείο παρουσιάζεται το Δεκέμβριο του 2017 στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στο Ρίο Ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία.


Φωτογραφία: Christopher Page, Penumbra, 40 x 55εκ, λάδι σε καμβά, 2014