Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο παρουσιάζει την έκθεση έργων σύγχρονης τέχνης της Όλγας Χανδέλη, με τίτλο Μορφές και Μνήμη, από τις 19 Ιουνίου έως τις 19 Αυγούστου 2014 στο Καφέ του Μουσείου.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, χώρος πολιτισμού στην καρδιά της πρωτεύουσας, εγκαινιάζει σε συνεργασία με το Καφέ στο αίθριο του Μουσείου, μια νέα πολιτιστική δράση, προφορά εικαστικής τέχνης στους επισκέπτες του Μουσείου, αλλά και τους κατοίκους της Αθήνας.  Είναι ένα μικρό δείγμα των οραμάτων και των δυνατοτήτων του πρώτου Μουσείου, που με τις πολυδύναμες, συχνά πρωτοπόρες δράσεις του αντιστέκεται σθεναρά στην υποβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης και φιλοδοξεί να καταστεί το πιο φωτεινό και παλλόμενο κύτταρό της.

Από τον Ιούνιο 2014 και κάθε δύο μήνες θα φιλοξενείται στους  χώρους του Καφέ μία έκθεση με έργα σύγχρονης τέχνης ενός ‘Έλληνα εικαστικού καλλιτέχνη.  

Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζεται από τις 19 Ιουνίου και έως τις 19 Αυγούστου 2014, η έκθεση της εικαστικού Όλγας Χανδέλη με τίτλο «Μορφές και Μνήμη».

Η ζωγράφος και γλύπτρια Όλγα Χανδέλη είναι απόφοιτος της σχολής Βακαλό, και μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο ενεργητικό της. Με τα έργα της, καθαρά ανθρωποκεντρικά, ανασύρει μορφές από την μυθολογία και την αρχαία τραγωδία. Αποτυπώνει με το δικό της προσωπικό ύφος το διαχρονικό υπαρξιακό δράμα του έλλογου ανθρώπου και προκαλεί ερωτήματα για την εξελισσόμενη ανθρώπινη συμπεριφορά. Στοχεύει στην ευαισθησία μας για την αποκατάσταση της αρμονίας και της ισορροπίας, για την επιστροφή μας στο κλασικό ιδεώδες.