Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στις 7:30 το βράδυ η αίθουσα τέχνης ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ εγκαινιάζει την ατομική έκθεση του Μίλτου Παπαστεργίου.

Ο Μίλτος Παπαστεργίου παρουσιάζει περίπου 25 μεγάλα και μικρότερα έργα σε χαρτί και μια γλυπτή φόρμα. Ζωγραφικά έργα και γλυπτό μοιάζει να γεννήθηκαν μέσα από την ίδια αμφίδρομη διαδικασία τα τελευταία δύο χρόνια. Όπως γράφει η Ελισάβετ Πλέσσα στο προλογικό σημείωμα του εντύπου της έκθεσης: «Ο Παπαστεργίου σχεδιάζει εμμονικά την πλάτη ιδωμένη από πίσω, καταγράφοντας με συγκίνηση τον ερωτισμό του θραυσματικού σώματος. Τόσο τα σχέδια όσο και το γλυπτό διαπνέονται εδώ από την ίδια πίστη σε μια εικονογραφία με μακρά παράδοση στην τέχνη, όπου το πιο στοιχειώδες μέρος του ανθρώπινου σώματος καθίσταται έμβλημα της ανθρώπινης ύπαρξης. Όπως όλη η γλυπτική του, έτσι και η ζωγραφική του Παπαστεργίου χαρακτηρίζεται από μια πρισματικότητα – το όλον χάρη στα μέρη του και ποτέ με όχημα τη συνέχεια του ρεαλισμού. Ο Παπαστεργίου βρίσκει, δομεί, διαλύει και επαναδομεί. Kάθε έργο του προκύπτει μέσα από το διακεκομμένο, μέσα από τη δημιουργική πράξη με την οποία διαρκώς συνθέτει, αναιρεί και αναθεωρεί, προσφέροντας αμεσότητα και ένταση σε όψεις και επιφάνειες όπου θα μπορούσε να επανέρχεται χωρίς τέλος».

Ο Μίλτος Παπαστεργίου γεννήθηκε στη Λάρισα. Σπούδασε γλυπτική στην ΑΣΚΤ (1972-1977), με καθηγητή τον Γιάννη Παππά, ενώ φοιτούσε και στο εργαστήριο ζωγραφικής του Νίκου Νικολάου. Συνέχισε τις σπουδές του στην École des Beaux-Arts, στο Παρίσι (1977-1979). Εργάστηκε μαζί με τον γλύπτη Πραξιτέλη Τζανουλίνο στη συντήρηση των γλυπτών στα αετώματα της Ακαδημίας Αθηνών. Σχεδίασε το έπαθλο για το βραβείο Orpheus Award του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles (LAGFF). Έχει παρουσιάσει το έργο του σε ατομικές εκθέσεις (Γκαλερί 7, Αίθουσα Τέχνης Έκφραση, Περιτεχνών) και σε πολλές ομαδικές εικαστικές διοργανώσεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ερμούπολη). Έργα του υπάρχουν σε δημόσιους χώρους στο Μετρό της Αθήνας (σε συνεργασία με τη γλύπτρια Θεοδώρα Βουτσινά), στη Λάρισα, στα Χανιά, καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές (Συλλογή Θανάση Μιχαηλίδη, Συλλογή Εμφιετζόγλου, Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα).