Λίγο μετά την εμφάνιση του στο CTM του Βερολίνου, ένα από τα πιο διάσημα και καινοτόμα μουσικά φεστιβάλ του κόσμου, ο καλλιτέχνης που έχει χαρακτηριστεί ως  ακρογωνιαίος λίθος της σύγχρονης, ηλεκτρονικής, club μουσικής κουλτούρας, επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα, για να παρουσιάσει ένα μοναδικό live την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 στο Ρομάντσο! Ο λόγος, για τον Monolake ή κατά κόσμον Robert Henke, γνωστό για τον φουτουριστικό και άκρως ρυθμικό, με έντονες υφές και drone διάθεση ήχο του.

Μαζί του, η DJ και παραγωγός Electric Indigo, σημαντική εκπρόσωπος της γυναικείας ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής.

Τον Monolake και την Electric Indigo θα συνοδέψει ο Miltiades, σε μια live εμφάνιση του με την Venus Volcanism, ο Mr. Bios, καθώς και ο resident του Ρομάντσο Sepho.

Monolake [DE/ Imbalance Computer Music]

Monolake λέγεται το solo μουσικό project του Γερμανού Robert Henke, γνωστού για τις οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις και τις ηχητικές περφόρμανς του, που ως κύριο αντικείμενο, έχουν την εξερεύνηση του χώρου, τόσο φυσικού όσο και εικονικού. Γεννημένος το 1969 στο Μόναχο και μόνιμος κάτοικος Βερολίνου, ο Henke άρχισε να πειραματίζεται με την ηλεκτρονική μουσική σε ένα συνθεσάιζερ Roland Juno-6. Το 1999 ιδρύει μαζί με τον Gerhard Behles και τον Bernd Roggendorf την εταιρία του μουσικού λογισμικού Ableton Live, το οποίο έχει πλέον εδραιωθεί, ως το βασικότερο μέσω παραγωγής ηλεκτρονικής μουσικής.

Οι minimal, με dub επιρροές, techno μουσικές του αναζητήσεις συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στην καθιέρωση της νέας club κουλτούρας που αναδύθηκε στο Βερολίνο μετά την πτώση του Τείχους. Αυτό έκανε το όνομά του αναγνωρίσιμο στους κύκλους της σύγχρονης τέχνης και μουσικής σε όλο τον κόσμο.

Η μουσική του Robert Henke συνδυάζει πτυχές της ηλεκτρονικής dance μουσικής (EDM) αλλά και της λεγόμενης «ευφυής» χορευτικής μουσικής (IDM), η οποία συνδέεται άμεσα με τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή.

Electric Indigo [AT/ Female:Pressure]

Η Electric Indigo, κατά κόσμον Susanne Kirchmayr, είναι DJ, μουσικός και συνθέτης.

Η Kirchmayr ξεκίνησε την καριέρα της ως DJ το 1989 στη Βιέννη, ενώ εργάστηκε για 4 χρόνια στο θρυλικό κατάστημα βινυλίων του Βερολίνου “Hard Wax”. Το 1998, ίδρυσε την female:pressure, μια διεθνή βάση δεδομένων για τις γυναίκες καλλιτέχνες στους τομείς της ηλεκτρονικής μουσικής και των ψηφιακών τεχνών.

Δημιουργεί μουσική για συναυλιακούς χώρους, club, ηχητικές εγκαταστάσεις και σπανιότερα για θεατρικές παραστάσεις και ταινίες μικρού μήκους, ενώ έχει επανειλημμένα βραβευτεί για τη δουλειά της.

Miltiades [Templeyard Studios/ Echovolt]

Ο ήχος του Miltiades κυμαίνεται ανάμεσα την house και την techno. Χαρακτηρίζεται από μελαγχολικά στοιχεία, ενώ είναι σαφής η επιρροή του από το Detroit. Έκανε εντύπωση στη διεθνή σκηνή με την πρώτη του κυκλοφορία “EPK.X”, στη δισκογραφική Nous. Ως DJ έχει συνεργαστεί με club του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων τα ΟΗΜ και Griessmuehle (Βερολίνο), Batofar (Παρίσι), BOOTLEG (Bordeaux). Πλέον ζει και εργάζεται στο Βερολίνο, όπου έχει ιδρύσει μαζί με τον φίλο του, Goolyk, ένα νέο, πειραματικό, μουσικό project, τοTempleyard Studios. Δουλειές του έχουν κυκλοφορήσει σε εταιρείες όπως οι: Echovolt, Synapsis Records, Freebeat, Nous, Bliq κ.α

Sepho [Beatnik]

O Sepho είναι DJ και παραγωγός. Το 2008 ξεκίνησε να πειραματίζεται με house, ambient, electro και techno ήχους. Οι μουσικές επιρροές του είναι καλλιτέχνες όπως οι: Aphex Twin, Omar S, I-F, Moodyman, Robert Hood, Mr.G, Delta Funktionen, και Drexciya. Είναι συνιδρυτής της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Beatnik, η οποία διερευνά την ένωση της αστικής κουλτούρας και της τέχνης με την techno μουσική.