Το θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει από τις 15 Απριλίου μια τρυφερή και αστεία ιστορία για την ελευθερία βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ingvar Ambjornsen, Brodre i blodet. Ο τίτλος της παράστασης στα ελληνικά είναι Μόνοι μαζί.

Δύο διασκεδαστικοί και καθ΄όλα συμπαθητικοί τύποι, πρώην έγκλειστοι, τελείως διαφορετικοί μεταξύ τους, προσπαθούν να αποδείξουν ότι είναι ικανοί να ζήσουν ανεξάρτητοι πολεμώντας τις φοβίες και τις εμμονές τους. Μπορούν όμως; Ένα Παράξενο Ζευγάρι, σε νέες περιπέτειες.

Ποιος θα πάει για ψώνια; Ποιος θα σηκώσει το τηλέφωνο; Ποιος κρύβεται στη ντουλάπα; Πολλά υπαρξιακά ερωτήματα που αναζητούν λύση. Ο ένας μαμμόθρεφτος… ο άλλος άξεστος, αλλά και οι δύο αποφασισμένοι να τα καταφέρουν. Πολλά ευτράπελα και γκάφες τούς περιμένουν.

Όταν η αθωότητα συναντά την προσπάθεια για ανεξαρτησία ο συνδυασμός είναι γέλιο… μέχρι να μπει ανάμεσά τους μια γυναίκα και όλα να ανατραπούν.  Ένας ύμνος για τη δύναμη της φιλίας.

Συγγραφέας: Ingvar Ambjornsen, Μετάφραση-Διασκευή: Λευτέρης Γιοβανίδης – Φώτης Σπύρος, Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης, Σκηνικά – Κοστούμια: Βαλεντίνο Βλάσης Βαλάσης, Φωτισμοί: Θωμάς Χαρέλας.

Παίζουν: Φώτης Σπύρος, Ιούλιος Τζιάτας, Μαίρη Ανδρέου και ο Δημήτρης Παλαιοχωρίτης.