Η Μόνικα επιστρέφει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά την χειμερινή περιοδεία της και παρουσιάζει τα καινούργια τραγούδια της και το album της Avatar σε δύο πολύ ιδιαίτερες παραστάσεις. 

Mετά τις εμφανίσεις σε Gagarin και Stage-μύλος αντίστοιχα, η Μόνικα επιστρέφει στην Αθήνα την Τετάρτη 17 Ιουνίου στο θέατρο Βράχων και στην Θεσσαλονίκη την Δευτέρα 22 Ιουνίου στη Μονή Λαζαριστών, για να παρουσιάσει κάποια από τα καινούργια τραγούδια που θα αποτελέσουν το δεύτερο album της, τα τραγούδια του ήδη πλατινένιου πρώτου δίσκου της Avatar και διασκευές από Carly simon, Ennio Morricone, Roy Orbinson, Brian Eno, Paul McCartney κι άλλα.

Στις δύο παραστάσεις του Ιουνίου, η Μόνικα ερμηνεύοντας τα τραγούδια της στην κιθάρα, το πιάνο και το ακκορντεόν, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τη δωδεκαμελή μπάντα της που αποτελείται από Τσέλο, 1ο και 2ο βιολί, βιόλα, όμποε, σαξόφωνο, τρομπέτα, φωνητικά, πλήκτρα, τύμπανα, Ηλ. κιθάρα, και μπάσο.

Η παράσταση στο θέατρο βράχων θα κινηματογραφηθεί και θα ηχογραφηθεί, ενώ και τις δύο συναυλίες θα ανοίξουν μουσικοί της Μόνικα στο Όμποε, το βιολί και τη βιόλα, παίζοντας έργα κλασσικής μουσικής.