Το Half Note Jazz Club παρουσιάζει τους Momo Trio Live για μία συναυλία στην οποία θα ακούσουμε κομμάτια από το πρώτο τους

άλμπουμ με τίτλο «no vacancy». * Όλα αυτά τη Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012.

Momo trio είναι ένα μοναδικό σύνολο τριών ιδιαίτερων μουσικών, με ιδιαίτερη μουσική άποψη και στάση που απαρτίζεται από τους: Γιώργο Δούση- πιάνο, Παρασκευά Κίτσο- κοντραμπάσο και Νίκο Κασσαβέτη- ντραμς.

Πρωτότυπες συνθέσεις με προσωπικό ήχο και ξεχωριστή προσέγγιση του υλικού τους. Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από μια δυναμική όπου το περίτεχνο παίξιμο συναντά την λιτότητα, η διαύγεια την πυκνότητα, η ευαισθησία την εκρηκτικότητα και η φαντασία την τεχνική.

* Το “no vacancy” κυκλοφορεί σε βινύλιο από την Irida. Ο δίσκος περιλαμβάνει εννέα πρωτότυπες συνθέσεις και κυκλοφορεί σε format βινυλίου 12′, με ελεύθερο mp3 download.

ΜOMO TRIO – Βιογραφικά Συντελεστών

O Γιώργος Δούσης ασχολείται ενεργά με την τζαζ και την σύγχρονη μουσική για πάνω από είκοσι χρόνια με την διπλή ιδιότητα του συνθέτη και πιανίστα. Έχει συμμετάσχει σε πολλά groups, δίσκους και ζωντανές εμφανίσεις ως πιανίστας και ενορχηστρωτής. Το συνθετικό του έργο παρουσιάζεται συχνά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ ως ενορχηστρωτής έχει συνεργασίες με τις μεγαλύτερες – ελληνικές και μη- ορχήστρες.

Ο Παρασκευάς Κίτσος σπούδασε κλασσική κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο και κοντραμπάσο. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα δισκογραφικών παραγωγών και είναι ένας ενεργός session μουσικός ο οποίος συμμετέχει σε ζωντανές εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο δίσκος «No Vacancy” των Momo trio είναι  η πρώτη δισκογραφική δουλειά στην οποία συμμετέχει ταυτόχρονα ως ιδρυτικό μέλος και συνθέτης.

Ο Νίκος Κασσαβέτης είχε χαρακτηριστεί στο παρελθόν ως ένας από τους λίγους πολλά υποσχόμενους ντράμερ στην Ελλάδα. Σπούδασε κλασσικά κρουστά στην Αθήνα και αργότερα φοίτησε με υποτροφία στο Berklee College of Music. Από το 1999 κατέχει την θέση του ντράμερ στην  Ελληνική Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της Ε.Ρ.Τ. Ηχογραφεί τακτικά για την ελληνική τηλεόραση, το ραδιόφωνο και ως μουσικός session σε ανεξάρτητες παραγωγές.