Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει την έκθεση “Μοιράζομαι… η συνέχεια ” από την

1η έως τις 10 Φεβρουαρίου 2013.

Προηγήθηκε η Έκθεση “μοιράζομαι…” Μία ιδιότυπη έκθεση, προάγγελος μιας συνέχειας… στο Video-room του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης για δύο μόνο ημέρες, στην καρδιά των εορτών, (21 και 22 Δεκεμβρίου 2012). Εκτέθηκαν δημιουργίες με τις οποίες η Έρη Στάη, ο Κώστας Πίτσιος και η Αλίκη Κριτσέλη, έδιναν το μήνυμά τους, και τα πιστεύω τους ο καθένας μέσα από το δικό του μέσο τέχνης. Τα εκθέματα μπορούσε να αποκτήσει ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος δίνοντας απλά κάτι που αγαπούσε, δηλώνοντας παράλληλα  τί σημαίνει γα αυτόν η προσφορά και πώς αντανακλάται μέσα του το μήνυμα της έκθεσης.

Και τώρα έφθασε η ώρα της συνέχειας: Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης φιλοξενεί την Έκθεση  μοιράζομαι… η συνέχεια,  από την Παρασκευή 1 έως την Κυριακή  10 Φεβρουαρίου 2013. Μία έκθεση που καταγράφει με πρωτότυπο τρόπο τα σημεία των καιρών μας, συναισθηματικές δυσκολίες, αμηχανίες, τα θέλω και μπορώ των πολλών επισκεπτών της πρώτης έκθεσης σε μία σύνθεση – κατασκευή όπου κυριαρχούν τα χέρια, οι φωνές, τα λόγια και τα συναισθήματα.
Αντικείμενα, κείμενα και αντιδράσεις που συλλέχθηκαν, μεταλλάσσονται δημιουργικά και  αποκαλύπτουν πώς βίωσαν και πως ερμήνευσαν δημιουργοί και επισκέπτες την έννοια του μοιράζομαι.

Σημειώνουν οι τρεις καλλιτέχνες:

“Μοιραστήκαμε μαζί το όνειρο να αποκτά άλλο νόημα ο κύκλος της ζωής.
Σε μια διαδικασία ανταλλαγής, χωρίς αρχή και τέλος, αφήσαμε να πέσει η πανοπλία των “συμβόλων “´και των “υπαρχόντων” μας και ζήσαμε τη χαρά του να δίνεις και να παίρνεις κάτι με νόημα και αξία.
Παρελθόν, παρόν και μέλλον, όλα μαζί σε μία πράξη ζωής.”

Μας είπαν…:

“Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Όλα μαζί σε μία πράξη”.
“Μοιράζομαι…δεν έχει αρχή και τέλος όπως ο κύκλος”.
“Θέλω αυτό που δίνω να μιλάει στον άλλον… έτσι αποκτά νόημα ο κύκλος της ζωής”.
“Δε χρειάζεται τίποτα άλλο, παρά να γδυθεί κανείς τα υπάρχοντά του”.
“Η ώρα του αποχωρισμού του συμβόλου και η συνέχιση του δρόμου”.
“θέλω αλλά είναι δύσκολο… μπορώ όμως..! Θέλω χρόνο…θέλω χώρο…”


Αυτοβιογραφικά

Έρη Στάη

Με χωρική αφετηρία τα Άνω Πετράλωνα και ούσα “ανήσυχο πνεύμα” αφού ολοκλήρωσα Οικονομικές Σπουδές και απασχολήθηκα επαγγελματικά με πληθώρα αντικειμένων, οδηγήθηκα σε μη χωρικές διαδρομές καλλιτεχνικής έμπνευσης και δημιουργίας.

Το 2007 γεννήθηκαν οι Friendship Stories από την ιδέα να αποτυπώνονται προσωπικές στιγμές σε αντικείμενα «καθημερινής χρήσης» και να ξαναζωντανεύουν μ’ αυτό τον τρόπο αγαπημένες αναμνήσεις. Με τον καιρό η καλλιτεχνική μου διάθεση εκφράστηκε με τη δημιουργία κοσμημάτων καθώς συνειδητοποίησα πως ήθελα να “μιλάω” μέσα από τις δικές μου δημιουργίες και τα πιστεύω μου …χωρίς κανόνες, χωρίς περιορισμούς, χωρίς πρέπει και μη…
Πηγή έμπνευσης; Εκτός από την επικαιρότητα, οι περίπατοι στο κέντρο της Αθήνας και οι διαδρομές με το μετρό της πόλης, όπου έχω την ευκαιρία να παρατηρώ τον κόσμο, να φανταστώ τί του ταιριάζει, να του “βάλω χρώμα”… Οπότε μην παραξενευθείτε εάν με συναντήσετε σε κάποια από τις περιπλανήσεις μου και σας χαμογελώ «παράξενα»..!

Αλίκη Κριτσέλη

Γεννήθηκα στην Αθήνα τον περασμένο αιώνα και μόλις με την είσοδο του καινούργιου, αποφάσισα να ακολουθήσω δειλά-δειλά το δρόμο προς την Τέχνη. Έκτοτε ζω τη χαρά να αυτοανακαλύπτομαι μέσα από τα μονοπάτια που μου ανοίγει η μαθητεία μου σ’ αυτή τη γνώση.

Η Τέχνη, σαν διαγνωστικό και θεραπευτικό μέσο, έχει υπάρξει ένα από τα εργαλεία μου στην άσκηση του επαγγέλματος μου ως Ψυχολόγου-Ψυχοθεραπεύτριας.

Τώρα  συνειδητοποιώ  και έμπρακτα,  ότι ή Τέχνη απελευθερώνει το συναίσθημα  και λυτρώνει την ανθρώπινη ψυχή.

Είναι κάθαρση.

Κώστας Πίτσιος – copiart

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα σε μια δίγλωσση, εναλλακτική οικογένεια.

Η φωτογραφία ήταν κάτι που με ενέπνεε από μικρό. Με την πρώτη μηχανή, μια Zenith 3M, τα πρώτα καρέ ήταν μια μικρή καταστροφή… αλλά και μια μεγάλη πρόκληση.

Από την πρώτη στιγμή έμπνευσή μου αποτελούσαν οι αυθόρμητες στιγμές, η ομορφιά της φύσης, του ζωικού βασιλείου. Μέσα από τον φωτογραφικό φακό επιδιώκω να αποκαλύπτω στοιχεία της πόλης, των ανθρώπων, της φύσης, του χρόνου, του συναισθήματος. Στόχος μου είναι να αναδεικνύονται με ξεχωριστό τρόπο ακόμη και οι πιο απλές στιγμές της καθημερινότητας.

Παρασκευή 1 έως Κυριακή  10 Φεβρουαρίου 2013

Έκθεση μοιράζομαι … η συνέχεια,
πάνω σε μία ιδέα της Έρης Στάη
συμμετέχουν: Έρη Στάη
Κώστας Πίτσιος φωτογράφος
Αλίκη Κριτσέλη Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις  08:00 – 22:00.
Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.
Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10.00  έως 01.00. Από τις 01.01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.